McGregor a Jones nabádají lidi, aby zůstali silní a ostražití

McGregor a Jones nabádají lidi, aby zůstali silní a ostražití Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Dva přední bojovníci vyjádřili lítost nad současnou situací. Zároveň ale oba věří, že společně tyto těžké časy zvládneme.

Celý svět se nyní vypořádává s globální pandemií, kvůli které vydávají státy ta nejrůznější opatření. Lidé musí omezit veškeré přímé kontakty s ostatními a jsou nuceni zůstat v karanténách. O nepříjemných časech, které nás momentálně provázejí, se na svých sociálních sítích vyjádřili také dva známí UFC zápasníci - Conor McGregor a Jon Jones.

Conor McGregor zdroj: Profimedia

Conor McGregor je býválým dvojnásobným šampionem UFC. Díky jeho povaze a veřejnému vystupování se z něj stala největší osobnost bojových sportů na světě a má tak obrovský vliv na své početné fanoušky. Na svém Instagramu vzdal nedávno hold koronavirem těžce sužované Itálii.

„Itálii nemůžu dostat z hlavy. Modlím se za tuto překrásnou zemi, jenž přinesla světu tolik úžasných věcí. Od kultury, architektury až po design. Tato země je móda! Je to kuchyně a umění! Pane Bože, zachraň prosím Itálii a její lidstvo dnes a každý den!“

Irského bojovníka evidentně nešťastná situace v oblíbené turistické zemi velmi mrzí. Není to ale jediný příspěvek, který v souvislosti s koronavirem na svých sociálních sítích zveřejnil. Ve svém dalším postu také požádal irské občany, aby i přes zlepšující se situaci zůstali nadále ostražití a nepodcenili důležitost dodržování karantény.

„Rychlá připomínka, abychom zůstali ostražití ohledně karantény, týme Irsko! Dnes je sobota, což je vrchol víkendu a k tomu fakt, že každý den dostáváme nižší čísla v počtu nakažených. To nás ovšem může pokoušet, abychom se opět vrátili do našich normálních životů. Tohle je ale přesně ten okamžik, kdy musíme zůstat co nejvíce ostražití! Buďte velmi pozorní a nenechte se zmýlit! Jinak riskujeme to, že se s těmito čísly budeme motat v kruzích, dokud nedosáhnou bodu, kdy s tím nebudeme moci nic udělat. Zůstaňte silní Irové! Zvládneme to! Všichni společně!“

Jon Jones Thiago Santos Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

K situaci se vyjádřil i aktuální šampion polotěžké váhy UFC Jones „Bones“ Jones. Ten ale oproti Conorovi, sdílel své pocity jinou cestou. Ve svém příspěvku se totiž snaží povzbudit a motivovat lidi, kteří v karanténě propadávají stresu, starostem a strachu z nejisté budoucnosti. Jon vyzdvihl důležitost mentální síly a zdraví, což je podle něj v momentální situaci tím nejzásadnějším.

„Jen vám chci sdělit, že vás všechny moc miluji. Doufám, že držíte v těchto časech při sobě. Tento svět dokáže být obtížným místem a občas nám připraví i náročné souboje. Všichni však musíme věřit, zůstat pozitivní a pamatovat si, že správný přístup k daným problémům je všechno! V těchto časech nad námi nebude mít nikdo soucit. Nelitujme se tedy a dělejme vše pro to, abychom se každý den usmívali a dělali to, co musíme. To momentálně znamená zůstat doma, být pozitivní a šťastní! Udržte si pozitivní nastavení mysli a kladný výhled do budoucna a já vám slibuji, že se z toho dostaneme,“ povzbudil lidstvo Jon Jones.

V současné době však není jasné, kdy se McGregor a Jones vrátí zpátky do zápasů. Oba by by rádi zápasili ještě tento rok, ale UFC bylo kvůli pandemii nuceno odložit již tři turnaje a pokud se situaci nepodaří brzy zlepšit, bude to nejspíše znamenat další škrty v plánech.

Zdroje:  Instagram Conor McGregor , Instagram Jon Jones

Nejnovější články