Khabib odjel trénovat do Ruska a Dana White mu brzy pošle lokaci zápasu

Khabib odjel trénovat do Ruska a Dana White mu brzy pošle lokaci zápasu zdroj: Profimedia

Dana White už má místo pro zápas roku, zatím jej ale nehodlá prozradit.

Jedno se prezidentovi UFC Dana Whiteovi nedá upřít. Zarputilost. Když si něco umane, tak to prostě udělá, a stejné je to i s naplánovaným turnajem UFC 249. Na tomto turnaji se má utkat neporažený šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov (28-0) s Tonym Fergusonem (25-3), ale kvůli pandemii koronaviru je nejočekávanější zápas tohoto roku v ohrožení.

Prezident UFC Dana White však přišel s pozitivní zprávou, že se zápas 18. dubna určitě uskuteční a dokonce pro něj našel i vhodné místo.

MMA novinář Brett Okamoto nedávno informoval, že s šéfem UFC mluvil, a že ten má lokalitu „na 99,9% zařízenou“. Zároveň prozradil, že se nebude jednat jen o hlavní zápas, ale že půjde o celou kartu zápasníků.

To také potvrdil sám White, který řekl, že zápas zkrátka bude:

„Vím, kde to bude, ale ještě vám to neřeknu. Vím hodně věcí… Nebudou tam žádní diváci, bude to za zavřenými dveřmi.“

Lokalitu tedy zatím neznáme, ale jisté je, že zápas se neuskuteční v USA, které je teď v podstatě celé v karanténě a úřady by turnaj nepovolily. Jako pravděpodobné místo se tak jeví Dubaj nebo Abu Dhabi, které navrhoval i otec a trenér Khabiba, Abdulmanap Nurmagomedov. Obě destinace mají s UFC velice dobré vztahy a v současné situaci není moc dalších destinací na výběr.

Mezitím Khabib Nurmagomedov zanechal svého tréninku v AKA gymu v Kalifornii a odletěl zpátky do Ruska, kde pokračuje v přípravě na zápas. Není ale v záviděníhodné situaci, protože zrovna před nejtěžším zápasem ve své kariéře nemá k dispozici takový tréninkový camp, jaký by potřeboval. Dokonce i on vyjádřil pochybnosti, zda se zápas vůbec uskuteční:

„Vůbec nerozumíme tomu, co se děje. Kde budeme bojovat? A budeme vůbec bojovat? A jak to bude s vážením a s místem zápasu? UFC 249, kde jsi?“

Khabibův soupeř, Tony Feguson, k celému problému přistupuje po svém a nejspíš si z toho nedělá těžkou hlavu. Raději se soustředí na svůj svérázný trénink a v klidu si zvedá pneumatiky:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

“All The Sauce” # McnuggetMonday # UnplugGoOutside # OldClip -CSO-

Příspěvek sdílený @TonyFergusonxt (@tonyfergusonxt),Bře 23, 2020 v 3:54 PDT

Doufejme, že Dana White dostojí svému slibu a UFC 249 se přece jen uskuteční. Pokud by k celému turnaji opravdu došlo, možná se dočkáme i zápasu mezi Makhmudem Muradovem a Karlem Robersonem, kteří se měli na UFC 249 původně utkat. Dana White ale dal jasně najevo, že nikoho, ani zápasníka, ani zaměstnance k účasti na akci nenutí a je to na jejich vlastním uvážení.

Zdroje:  Twitter Brett Okamoto , mmajunkie.com

Nejnovější články