Zřejmě dobrý oddíl! Bratranec Khabiba podepsal v UFC a představí se na turnaji UFC 249

Zřejmě dobrý oddíl! Bratranec Khabiba podepsal v UFC a představí se na turnaji UFC 249 zdroj: Profimedia

Umar je mladší bratranec šampiona lehké váhy a jako neporažený bojovník, vstupuje do UFC, aby rozvířil vody bantamové divize. 

Další člen klanu Nurmagomedovů vstupuje do UFC. Neporažený bojovník bantamové váhy Umar Nurmagomedov (12-0) ve čtvrtek na svém instagramu oznámil, že podepsal kontrakt s nejlepší světovou MMA organizací a stane se třetím zástupcem klanu Nurmagomedovů, který se představí na americké půdě.

Umar ve svém příspěvku zmínil, že nastoupí na turnaji UFC 249, ale zatím nezná jméno soupeře. Na stejném turnaji se představí i slavnější bratranec, Khabib Nurmagomedov, který v hlavním zápase vyzve nebezpečného Tonyho Fergusona. Třetím do party je zápasník střední váhy Abubakar Nurmagomedov (15-3-1), který v UFC prohrál svůj úvodní zápas. Na rousteru se nachází i Said Nurmagomedov, ale ten nemá s výše jmenovanými žádné krevní pouto. 

I přestože je Umar nejmladší z trojice bojovníků, je ve svých čtyřiadvaceti letech již velmi zkušeným borcem. Kariéru rozjel v ruské organizaci Fight Night Global a v roce 2018 poprvé zápasil na americké půdě v organizaci Professional Fighters League, kde jednomyslným rozhodnutím na body porazil domácího bojovníka Saidyokuba Kakhramonova. Následoval návrat do Evropy a dvě výhry na menších ruských turnajích. Ve svém posledním duelu uškrtil Braiana Gonzaleze v poslední minutě prvního kola. 

Jako rodák z Dagestánu, patrně prošel stejným tréninkem jako slavnější Khabib. Všichni známe videa, kdy šampion v dětství spároval s medvídětem, či plaval v rozbouřené řece. Umar je také skvělý wreslter, který pět soupeřů utáhl na submission a šest porazil bodovým rozhodnutím. V zápasech dominuje ve wreslingu a svou tvrdou dagestánskou školu, rozhodně nezapře. 

Bude zajímavé sledovat jak si nový dagestánský přírůstek povede v UFC. Pokud bude jako jeho slavnější bratranec, tak se máme na co těšit.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články