Dan Hooker věří, že Poiriera ukončí před limitem. "Nemá tak tvrdou bradu jako Felder!"

Dan Hooker věří, že Poiriera ukončí před limitem. "Nemá tak tvrdou bradu jako Felder!" Dan Hooker | zdroj: Profimedia

Dana Hookera čeká životní zápas proti bývalému prozatimního šampionovi Dustinu Poirierovi. Novozélanďan věří, že ho zvládne ukončit před limitem.

 

O novozélandském rodákovi Danu Hookerovi je v poslední době hodně slyšet. V UFC už sice bojuje dlouhých šest let, ale až teď se mu podařilo vyšplhat až na páté místo v žebříčku lehké váhy. Rozhodně se s tím ale nemíní spokojit. Jeho plán je jasný, zopakovat úspěch týmových kolegů Adesanyi a Volkanovskiho, kteří aktuálně drží ve svých vahách šampionské pásy. Dostat se k titulové šanci v nabité lightweight divizi nebude snadné, ale výhra nad #3 Dustinem Poirierem by "Hangmana" přiblížila hodně blízko.

Není tedy divu, že Hooker přijal zatím největší zápas své kariéry bez zaváhání. "Musel bych být hloupý, abych ten fight nevzal," prozradil pro MMA Fighting. "Divám se na to tak, že je to win-win situace. Jsem na pátém místě a bojuji s trojkou. Hodlám tam navíc udělat pořádnou show, ukončit Dustina a vysloužit si titulový zápas."

Novozélandský bojovník ale počítá s tím, že to nebude nic lehkého a samozřejmě může také prohrát. "V nejhorším případě mi nakope zadek, ale to bych se nepropadl v žebříčku zas tak moc a navíc vydělám spoustu peněz pro svou rodinu. Takže vyhraju tak jako tak. Abych byl upřímný, necítím na sebe moc velký tlak." 

Jeho soupeř Dustin Poirier je v TOP 5 lehké váhy jako doma už dlouhá léta. Loni se dokonce stal prozatimním šampionem, ačkoliv o svůj "titul" následně přišel v souboji s Khabibem Nurmagomedovem. Ve svém životopise má ale skalpy větších jmen, než jakým se zatím může pyšnit jeho nadcházející soupeř. Knockoutoval například Justina Gaethjeho či Eddie Alvareze a jasně přejel také Maxe Hollowaye.

Poirier vs Gaethje Epická bitva Poirier vs Gaethje 1 | zdroj: Profimedia

Sám Hooker ale také není žádné ořezávátko a z posledních 6 výher má 4 před limitem. Ukončil třeba Gilberta Burnse, který nedávno přejel o váhu výš Tyrona Woodleyho a chystá se bojovat o welterový titul. V posledním epickém zápase sice Paula Feldera trefil 122 siginifikantními údery, ale nakonec bral "jen" vítězství na body.

"Nemyslím si, že Dustin ustojí to, co ustál Felder. Sledoval jsem zápasy obou a nemyslím si, že by měl Poirier tak tvrdou bradu jako Paul. Cítím, že ho můžu ukončit, když ho budu trefovat. Není možné, aby Dustin schytával mé údery a zvládl se z toho otřepat." 

Souboj s Hookerem se zdá být horkým kandidátem na zápas roku, ale "Hangman" si nemyslí, že se s ním bude chtít Poirier bezhlavě přestřelovat v postoji. "Hodně boxuje, ale zároveň to umí zmixovat s wrestlingem. Natlačí vás na klec a tam s vámi zápasí. Nevěřím, že jeho plán bude jít se se mnou přestřelovat v postoji, protože to by pro něj asi nebyl dobrý večer."

Pokud se Hookerovi podaří vyhrát, dělá si zálusk na titul. Je si ale vědom toho, že na to musí Poiriera ukončit před limitem a nebo předvést divácky hodně atraktivní souboj. Máme se tedy, na co těšit. Zápas se uskuteční už 27.června.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články