Pětikolová MMA bitva na Zélandu, Hooker zkrotil irského draka Paula Feldera

Pětikolová MMA bitva na Zélandu, Hooker zkrotil irského draka Paula Feldera Hooker využíval délky svých paží a skvěle pracoval přední rukou. | zdroj: Profimedia

Od tohohle zápasu se čekala agresivní bitva v postoji a přesně to také diváci dostali, avšak Hooker nakonec vyhrál pravděpodobně díky takedownu.

Tenhle zápas vypsaný na 5 kol po 5 minutách byl papírově horkým kandidátem na zápas večera a dost možná i roku. O vyhrocenosti svědčilo i to, že domácí Dan Hooker si odmítl se soupeřem na začátku ťuknout rukavicemi. A Felder by ho za tohle nesportovní gesto samozřejmě rád potrestal.

Hooker chtěl podle předpokladů využívat své výškové převahy a držel zápas na vzdálenost. Kroužil okolo Feldera a okopával mu lýtka calf-kicky. Irský drak se snažil tlačit a v nestřežený moment rychle zkrátil vzdálenost. Několikrát tak otestoval tvrdost Hookerovy brady. Kolo uzavřel přesně v tomhle duchu a Novozélanďana pěkně nachytal. Zároveň ale bylo vidět, že nějaké rány schytal, protože jeho pravé oko bylo dost přivřené a sotva přes něj mohl vidět.

Druhé kolo začalo v podobném duchu. Hooker byl aktivnější, Felder přesnější a tvrdší. V půlce kola zkusil domácí "Hangman" vlézt "Irskému drakovi" do zad a chvíli se mu tam držel, ale nic z toho nevytěžil. Ke konci kola se oba odvázali v přestřelkách a zdálo se, že Felder z nich těží víc a častěji zasahuje bradu soupeře. Třetí kolo bylo opět vyrovnanou bitvou v postoji a všichni očekávali, jak se zápas bude vyvíjet v následujícím tzv. "šampionském kole".

Felder byl sice více od krve, ale zdálo se, že toho má dost spíše Hooker. Tvrdé kopy na nohy na úvod kola navíc splnily účel a "Hangman" po nich našlapoval dost ztěžka. Navíc Felderovi otevřely cestu pro zkrácení vzdálenosti pro jeho oblíbené lokty. Ve čtvrtém kole se podle předpokladů začínal lámat chleba a "Irský drak" přebíral otěže. Hooker se snažil vzít boj na zem, kde předpokládal větší šance, ale Felder mu to nedovolil.

Publikum šílelo a hnalo oba válečníky do posledního kola. Felder měl sice v obličeji více šrámů, avšak energie si do posledního kola přinesl rozhodně víc. Hooker sice opět schytal několik velmi tvrdých úderů, ale neustále se snažil vracet anebo vzít boj na zem, což se mu sice na konci kola povedlo, ale nic už tam vymyslet nedokázal. V tak vyrovnaném zápase však mohl takedown přehoupnout misky vah na jeho stranu.

  Paul Felder vs Dan Hooker Celkové statistiky zápasu Paul Felder vs. Dan Hooker | zdroj: Profimedia

Přesně to se mu nakonec povedlo a dva rozhodčí viděli vyhrát právě jeho, zbylý Feldera. Výhru si tak odnesl domácí, nezbyly mu však žádné síly na nějaké bujaré oslavy. Pouze poděkoval soupeři a vyzval Justina Gaethjeho. Oproti tomu Irský drak byl hodně zklamaný. "Tohle je možná konec," řekl se slzami v očích po zápase. Působí však také jako komentátor, takže ho poblíž oktagonu rozhodně budeme vídat, i pokud se rozhodne pověsit rukavice na hřebík. Nemá se však za co stydět, protože předvedl skvělý výkon. Útěchou mu navíc může být bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera.

Nejnovější články