Crute předvedl za devadesát vteřin šest takedownů, nakonec Oleksiejczuka vyřídil kimurou

Crute předvedl za devadesát vteřin šest takedownů, nakonec Oleksiejczuka vyřídil kimurou zdroj: Profimedia

Australan Jimmy Crute s Michalem Oleksiejczukem na turnaji UFC Fight Night 168 doslova vytřel zem.

Polotěžká váha a co-main fight. Polák Michal Oleksiejczuk započal kariéru v UFC dopingovou kauzou, po které mu byla odebrána výhra a on byl na rok odstavený od bojování. Po návratu už si dva triumfy připsal, ale naposledy podlehl Ovinci St. Preux, který ho „škrcením“ donutil odklepat.

Jimmy Crute je jednou z vycházejících hvězd australského MMA. V domácích organizacích a v UFC zvládl vybojovat šňůru deseti vítězství v řadě a až v jeho posledním vystoupení byl nad jeho síly Misha Cirkunov, který mu submisí v prvním kole uštědřil jeho vůbec první prohru.

Crute se do svého soupeře pustil pěkně zostra a hned vlétl do strhu, který se mu povedl náramně a během prvních devadesáti vteřin zvládl přidat dalších pět úspěšných takedownů (!). Oleksiejczuk se sice pokaždé zvedl, ale jen proto, aby znovu skončil na zemi.

V půlce prvního kola souboj na chvíli přešel do postoje, ale po chvíli Crute opět svého soupeře podsekl a poslal ho na kanvas. Tam se mu navíc povedlo překročit do half guardu a okamžitě zaútočil úspěšnou kimurou. Oleksiejczuk sice ještě pár vteřin odolával, ale pak pochopil, že se dostal do bezvýchodné situace a odklepal. Hodně rychlý zápas.

Vítěz: Jimmy Crute - submise (kimura) - 1. kolo 3:29

 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články