Polský hříšník Oleksiejczuk poměří o víkendu síly s vycházející australskou hvězdou

Polský hříšník Oleksiejczuk poměří o víkendu síly s vycházející australskou hvězdou zdroj: Profimedia

Michal Oleksiejczuk a Jimmy Crute si to rozdají na víkendovém turnaji UFC Fight Night 168.

Nadcházející víkend rozhodně nebudeme ochuzeni o další nálož zápasů, protože turnaje pořádá hned několik organizací. My se dnes podíváme na co-main fight UFC Fight Night 168, kde se v polotěžké váze utkají Michal Oleksiejczuk a Jimmy Crute.

Polák Michal Oleksiejczuk, který o víkendu oslaví pětadvacáté narozeniny, je čistokrevný MMA bojovník. S tímto sportem začal už v roce 2014 a po dvou menších akcích nastoupil do domácí organizace Thunderstrike Fight League, kde začal ničit jednoho soupeře za druhým. Postupně si tak vybojoval šampionský pás, který třikrát obhájil.

Po devíti výhrách v řadě po něm tudíž sáhla UFC. Zde sice hned v prvním zápase dokázal přetlačit na body Khalila Rountreeho Jr., ale následně mu byl v krvi v rámci antidopingové kontroly objevený antiestrogen. Nevadská státní komise Oleksiejczukovi okamžitě anulovala vítězství a navrch mu USADA udělila jednoroční distanc.

Michal Oleksiejczuk - Khalil Rountree Jr. Michal Oleksiejczuk - Khalil Rountree Jr. | zdroj: Profimedia

Po nucené pauze se Oleksiejczuk poprvé objevil před rokem na UFC v Praze, kde ukázal, že má stále natrénováno a Giana Villanteho utloukl už po minutě a půl, za což také dostal ocenění nejlepšího výkonu večera. Když navíc po dalších dvou měsících naprosto vypnul po 45 sekundách Gadzhimurada Antigulova, byla mu věštěna zářná budoucnost. Tu ale zbrzdil v říjnu Ovince St. Preux, který Oleksiujczuka v jeho zatím posledním zápase donutil po škrcení (Von Flue choke) odklepat.

Australský bojovník Jimmy Crute je o pouhý rok mladší a bojovým uměním se věnuje už od útlého věku. Ve čtyř letech začal s karate, v osmi v s judem a v jedenácti s brazilským jiujitsu. Toho všeho však nechal, když o rok později propadl kouzlu MMA, kterému se od roku 2016 také začal věnovat profesionálně.

Hned od počátku se jevil jako velký univerzál a pouze jeden soupeř mu v jeho prvních pěti zápasech dokázal vzdorovat déle než jedno kolo.  Po dvou letech tak Crute disponoval sedmi výhrami a žádnou porážkou, čehož si také všiml prezident UFC Dana White, který ho pozval do své show pro talenty (Contender Series).

Sam Alvy - Jimmy Crute Sam Alvy - Jimmy Crute | zdroj: Profimedia

I zde Crute ukázal hodně ze svého umu a těsně před koncem prvního kola umlátil Chrise Birchlera, což mu otevřelo brány do samotné UFC. Hned na prvním turnaji se představil v Austrálii a před domácím publikem ve třetím kole dostal do kimury Paula Craiga, který se mu vzdal.  Následnou jubilejní desátou výhru v řadě získal nad Samem Alveyem, toho zvládl ztlouci už v prvním kole. Další vítězství už ale nepřidal, protože ho v jeho posledním zápase už v prvním kole „uškrtil“ (peruvian necktie) Misha Cirkunov.

Turnaj UFC Fight Night 168 se koná ze soboty na neděli v novozélandském Aucklandu a těšit se můžete jako vždy na aktuální reportáže ze zápasů hlavní karty, které budeme vydávat v průběhu akce. Tu můžete také sledovat od 1 hodiny ráno na kanálu Nova Sport 2.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články