Norský Viking se pustil do zuřivé bitvy s Keltským chlapcem

Norský Viking se pustil do zuřivé bitvy s Keltským chlapcem Jake Matthews | zdroj: Profimedia

Meek s Matthewsem předvedli krásný souboj uvnitř klece

Jake MatthewsEmil Meek

Nor Emil „Valhalla“ Meek se vrátil po roce pauzy a byl zjevně namotivovaný. Ještě během představení bojovníků se stihl tolikrát praštit do hrdudníku, že jej měl celý červený. Nastoupil svým klasickým tlakem a snahou soupeři urazit hlavu, ale ten má i přes svůj věk víc zkušeností. Jake „Keltský chlapec“ Matthews nejprve Meeka dostal na zem (ten neubránil takedown popatnácté v posledních třech zápasech!) a tady chvíli Meeka zpracovával, než se Nor dostal na nohy.

Když to nešlo takhle, dostal Matthews Meekana zem jinak – z protiútoku zasadil brutální kontr a Valhalla se doslova proletěl na zem. K údivu všech ale nebyl knockoutovaný, ale aktivně se bránil protivníkovým pokusům o ukončení. Dokonce zasadil zespodu několik loktů, ale Matthews si zkušeně udržel dominantní pozici až do konce kola.

V druhém Australan dostal Meeka rychle na zem a zdálo se, že až do konce kola jej bude držet ze zad a zasypávat krátkými údery. Meek se ale zvedl, zasáhl Matthese hákem zasypal jej lokty. Ten odpověděl loktem z otočky a chvíli to vypadalo na brutální rvačku, než Matthews usoudil, že nemá v přestřelce šanci a Meeka strhl na zem. Ten se ale ke konci opět zvedl a zasadil několik úderů, kdy bylo jasně vidět, že jeho soupeř je vyčerpaný, zatímco Viking jede na nějaký pohon z Ásgardu.

Třetí kolo patřilo Meekovi. Cítil, že jeho protivník nemůže a snažil se jej ulovit. Matthews, ale zkušeně odolával, ovšem nedařilo se mu víc zapojit do ofenzivy a neměl už sil na takedowny. Nutno říct, že v půlce kola pomalu docházely síly i Norovi. I přesto ale v klinči nasázel hodně loktů do soupeřovy hlavy a držel jej až do závěrečného hvizdu v úzkých. Rozhodčí dali vítězství na body Matthewsovi, opět přesně, protože v prvních dvou kolech dominoval on a ve třetím Meek.

Vítěz – Matthews (na body)

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články