Američanka Hill má nový rekord v UFC a další zářez na pažbě

Američanka Hill má nový rekord v UFC a další zářez na pažbě zdroj: Profimedia

Kdo říkal, že v MMA jde bojovat jen párkrát do roka? Angela Hill tohle odmítá.

Loma Lookboonmee vs. Angela Hill

Šestým zápasem během deseti měsíců stanovila Angela Hill nový rekord UFC v aktivitě, ale byla otázka, jak si poradí s dalším zápasem v krátké řadě a bez plného tréninku. V prvním kole si Američanka držela převahu díky agresivnímu boxingu, dobrým loktům a neustálému pohybu. Thajka nepřekvapivě efektivně counterovala kopy na přední nohu Hill. Ta ale v prvním kole ukázala víc zkušeností a získala další body takedownem ke konci prvního kola.

V druhém kole byla Thajka aktivnější a Hill raději boj více rozkouskovala u pletiva. Její soupeřce se po čase tohle přestalo líbit a Američanka zase začala přebírat otěže. Lookboonmee se podařil strh, ale i zespodu byla nebezpečnější Hill a nejprve se pokusila o armbar, pak triangl a když se ani jedna sumbise nechytila, po pár loktech do hlavy vstala. Thajce se ale ke konci povedl pěkný kop na břicho a Hill i přes další pěkný zásah vypadala unaveně.

V třetím kole Thajka věděla, že musí přidat, ale do výraznější ofenzivy se dostala až dvě minuty před koncem, kdy Hill evidentně docházely síly. Více zasahovala a Hill se víc snažila boj kouskovat a držet na pletivu. Stále se ale držela v ofenzivě, i když byla z protiútoků efektivnější její soupeřka. Boj nakonec dospěl do konce a čekalo se na rozhodnutí rozhodčích. Ti přisoudili vítězství Angele Hill, nutno říci, že poprávu.

Vítězka – Hill (na body)

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články