Xianonan nedala Polce Kowalkiewicz šanci a dere se na vrchol za svou krajankou Weili

Xianonan nedala Polce Kowalkiewicz šanci a dere se na vrchol za svou krajankou Weili Xianonan a její nechvalně známý side-kick přímo do obličeje | zdroj: Profimedia

Zatímco Číňanka stoupá na vrchol, Polce se bohužel dlouhodobě nedaří a dost možná skončí v UFC.

Velmi těžký zápas pro Karolinu Kowalkiewicz, kdysi neporažená titulová vyzyvatelka stála po 3 porážkách v řadě na hraně setrvání v UFC. A to se rozhodlo ji předhodit rodící se čínské hvězdě Yan Xianonan. Karolina trpí vzácnou Hašimotovou chorobou a nově přešla na veganskou dietu, kterou si před zápasem velmi pochvalovala. Výhra by ji vrátila zpátky do hry.

Obě bojovnice do toho vlétly ve velmi vysokém tempu a vyměňily si několik výměn v postoji. Xianonan se zdála být tvrdší, částečně i proto, že své údery doprovázela výraznými výkřiky. Některým z úderů navíc pravděpodobně trefila oko Kowalkiewicz, což bylo patrné z toho, jak si ho po zbytek kola kontrolovala. Skvělý postoj Číňanky se snažila eliminovat v klinči, kde však Yan těžila ze své síly a neměla problém přenést boj na zem.

"Choď s ní do klinče," zněla hlavní rada z rohu Kowalkiewicz do druhého kola. Rozhodčímu ale neunikl ani její problém s okem, a tak přivolal doktora, aby potvrdil, že může v boji pokračovat. Druhé kolo se pak odehrávalo v podobném duchu jako první. Polka se snažila svazovat do klinče, ale Číňanka zkrátka tahala za delší konec.

Ve třetím kole Karolina okusila Xiaonin pověstný side kick přímo do obličeje. Po něm se boj přenesl na zem, kde měla lepší výchozí pozici čínská bojovnice. Polka ji dokázala setřást a navíc ji nasadila páku na kotník. Nedokázala ji však dotáhnout a tím pádem bylo jasné, že vítězkou se na body stane Yan Xianonan, která se rychle dere na vrchol za svou krajankou, současnou šampionkou, Zhang Weili. Pro populární Polku naopak čtvrtá prohra s velkou pravděpodobností znamená konec v UFC, dost možná i konec kariéry.

Nejnovější články