Domácí Brad Riddell předvedl skvělou fyzičku, Mustafaev neměl šanci

Domácí Brad Riddell předvedl skvělou fyzičku, Mustafaev neměl šanci Brad Riddell | zdroj: Profimedia

První zápas hlavní karty turnaje UFC Fight Night 168 si podmanil Novozélanďan Brad Riddell.

Lehká váha. Domácí Novozélanďan Brad Riddell měl do dnešního večera odbojovaný v UFC pouze jediný zápas, který ale zvládl bez problémů. Jamieho Mullarkeyho s naprostým přehledem přetlačil na body. Navíc ve svojí kariéře evidoval k sedmi vítězstvím pouhou jedinou prohru.

Rus Magomed Mustafaev už v UFC bojuje od roku 2015, ale za tu dobu zvládl pouze o tři zápasy víc než jeho dnešní soupeř, protože se dva a půl roku dostával z nepříjemně zraněného ramene. Návrat mu vyšel skvěle, protože loni v dubnu po minutě a půl trefil kopem z otočky Rafaela Fizieva, čímž také získal své poslední vítězství.

A úvod  si hned pro sebe vzal méně zkušenější Riddell, který vypustil několik dobrých ran. Jednou z tvrdých zadních navíc poslal Mustafaeva na zem, ale nakonec mu málem vlezl do pasti a jen tak tak zabránil heel hooku. Mustafaev navíc převzal iniciativu, několikrát se svým soupeřem hodil o zem a neustále mu visel na zádech. Ridell se však fatálním chybám ubránil.

Druhé kolo začalo spíše oťukáváním, ale v postoji postupně přebíral otěže opět Riddell a několikrát nebezpečně zaútočil. Po dvou minutách sice inkasoval jednu na bradu, ale jakoby to s ním vůbec nic neudělalo. Mustafaevovi sice opět vyšel takedown, ale nedokázal z něj vytěžit nic víc než klinč a i na ten se dost zpotil.

Třetí kolo zahájil Mustafaev otočkou, ale ta mu vůbec nevyšla a sám skončil na zemi. Z té rychle vyskočil, ale stále platil za toho horšího a nezvrátil to ani dobře trefený tvrdý loket. Riddellovi se sice na hlavě objevila otevřená rána a začal krvácet, ale nad svým soupeřem držel naprostou kontrolu. V poslední minutě si dokonce dovolil během souboje ještě zdravit a hecovat fanoušky. Naprosto skvělý fyzický výkon a zasloužené vítězství. I přes zvláštní bodování sudích.

Vítěz: Brad Riddell - na body (29-28. 28-29, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články