Dívčí válka. Waterson a Hill si v oktagonu nic nedarovaly a předvedly zápas večera

Dívčí válka. Waterson a Hill si v oktagonu nic nedarovaly a předvedly zápas večera zdroj: Profimedia

Poslednímu turnaji UFC kralovaly ženy, Angela Hill a Michelle Waterson předvedly vyrovnanou bitvu ve vysokém tempu. O vítězce nebylo jasno do posledních vteřin.

Michelle Waterson, známá též jako "Karate hottie", se v hlavním zápase uplynulého UFC Vegas 10 utkala s favorizovanou Angelou Hill. Ta si místo na výsluní poctivě vybojovala, od roku 2017 totiž stihla úctyhodných 13 zápasů a je nejvytíženějším bojovníkem v UFC. Fanoušci dokonce vtipkují, že když nějaká bojovnice ze zápasu musí odstoupit, promotéři nejprve volají právě Hill, u níž je takřka stoprocentní jistota, že zápas na poslední chvíli vezme.

Údery Hill v prvním kole vypadaly rozhodně silnější a častěji nacházely cíl. Kolo šlo tedy bodově jasně za ní. V druhém kole chtěla Waterson převzít otěže a rozjížděla delší kombinace. Hill sázela spíš jednotlivé údery a kopy, které však většinou měly mnohem větší razanci. Tentokrát se rozhodčí neshodli a jeden dal kolo Waterson, dva viděli jako lepší Hill.

Michelle Waterson vs Angela Hill zdroj: Profimedia

Dámy se rozhodly, že nastolené tempo nebudou snižovat ani ve třetím kole. Waterson začala s přibývajícími inkasovanými údery krvácet z nosu, a tak boj přenesla na zem. Tam bodovala díky kontrole. Hill se sice dvakrát dokázala postavit, ale Waterson jí vždy pohotově vlezla do zad a hrozila nasazením rear naked choke. 

Ve čtvrtém kole se začal lámat chleba. Waterson začala využívat svých bočních kopů, kterými brala Hill poslední zbytky sil. Většina jich dopadla do těla soupeřky, ale párkrát je nečekaně zvedla na hlavu a její pravá noha našla cíl v podobě brady Hill. Kolo bodově jasně pro "Karate hottie".

Teoreticky mohl být stav po 4 kolech 2:2 na body a obě bojovnice věděly, že budou muset poslední dějství strhnout na tu stranu. Waterson si bojovně zakřičela a bylo vidět, že je odhodlaná si pro výhru dojít. Hill vypadala unaveně, ale v obličeji neměla ani zdaleka tolik šrámů jako její soupeřka. Tempo se stupňovalo až do úplně posledních vteřin, výměna střídala výměnu a dámy nahodily strategii "all-in". O tom svědčí i to, že rozdali o dost víc úderů než v předchozích kolech. Waterson byla aktivnější (97 oproti 75) ale Hill trochu přesnější (39 ku 37). 

Angela Hill vs Michelle Waterson zdroj: Profimedia

Nakonec 2 rozhodčí viděli vyhrát Waterson, třetí bodoval pro Hill. Na tom by nebylo nic zvláštního, jeden rozhodčí však viděl Michelle vyhrát 4 kola, což je dost mimo.

"Štve mě to," neskrývala Hill po zápase svou frustraci. "Jasně jsem cítila, že jsem svými údery napáchala víc škody."

"Prohrála jsem třetí kolo, protože jsem nedokázala vstát ze země," přemítala na pozápasové tiskové konferenci. "A pak čtvrté, protože jsem nešla dost kupředu. Až moc jsem se bála takedownu, ale v pátém kole jsem si řekla - kašlu na to, tlačila jsem a dělala jsem všechno to, co jsem měla dělat už ve čtvrtém kole, a stejně jsem to páté kolo nedostala. To zamrzí."

Na druhou stranu Hill předvedla parádní výkon a s jejím přístupem, že vezme bez výmluv jakýkoliv zápas, na ni UFC určitě nezanevře. Poklonu ji na Twitteru vysmekl i legendární Michael Bisping. "Měla bys být pyšná. Zápas byl na velké úrovni, nonstop akce. Všichni jsme byli na nohou. Drž hlavu vzhůru Angelo, bylo to úžasné."

Obličej Michelle Waterson sice po zápase vypadal dost dobitě, avšak vydřená výhra jí viditelně udělala velkou radost. Po 2 prohrách v řadě si konečně spravila chuť a nepřestává snít o tom, že se v budoucnu stane šampionkou. To bude mít ale hodně těžké, protože vládkyně slámové váhy Zhang Weili zatím působí neochvějně.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články