Kuriózní moment v UFC. Ed Herman předstíral úder do slabin, pak vyhrál skvěle provedenou kimurou

Kuriózní moment v UFC. Ed Herman předstíral úder do slabin, pak vyhrál skvěle provedenou kimurou zdroj: Profimedia

Neobvyklý průběh utkání polotěžkých vah. Tvrdé lokty na hlavu, předstíraný úder do slabin a kimura na závěr. Dana White po turnaji kritizoval rozhodnutí sudího. 

Utkání polotěžkých vah ozdobí každý turnaj UFC a sobotní duel Eda Hermana s Mike Rodriguezem nebyl výjimkou. Utkali se borci, kteří mají dohromady sedmatřicet vítězství a z toho dvaatřicet ukončení před limitem. Herman je veterán UFC, který v nejlepší organizaci světa zápasí od roku 2006. Rodriguez získal kontrakt pomocí Dana White's contender series, kde na sebe upozornil skvěle provedeným naskočeným kolenem a knockoutem v prvním kole. 

Rodriguez nastoupil do utkání plně soustředěný, dobře se pohyboval, trefoval několik přesných úderů a ovládl začátek utkání. Herman zkoušel zápas svazovat a držet na pletivu, což se mu chvílemi dařilo. Minutu a půl před koncem první kola trefil Rodriguez tvrdý loket, který Hermanem velmi otřásl. Rodák z Oregonu byl viditelně otřesený, ale dokázal vydržet až do závěrečného hvizdu. Rodriguez ovládl první kolo 10-9. 

Začátkem druhého kola si bojovníci vyměnili několik tvrdých úderů a poté zápas znovu přesunuli na pletivo. Z obou stran znovu přistálo několik tvrdých loktů, kolen na spodek a úderů na hlavu. Herman nakonec dostal Rodrigueze na zem a v polovině kola získal převahu. Rodriguez se ale dokázal zvednout a souboj znovu pokračoval v postoji. Minutu před koncem trefil Rodriguez Hermana kolenem do břicha, Herman však signalizoval úder do slabin a rozhodčí utkání přerušil. Tím nechal Hermana vydechnout a vrátit se do zápasu. 

  Ed Herman vs Mike Rodriguez Rodriguez omylem rozhodčího přišel o jasné vítězství. | zdroj: Profimedia

Herman si během přestávky odpočinul, začátkem třetího kola vzal soupeře na pletivo a znovu trefoval spousty úderů. Rodriguez se také nedržel zpátky, lokty úspěšně vracel a poté hodil Hermana na zem. Rodriguez byl v horní vítězné pozici, ale udělal obrovskou chybu. Nechal si od Hermana svázat ruce a zkušený veterán si již věděl rady. Herman dokázal Rodriguezovi nasadit kimuru a zápas vyhrál ve třetím kole na submission.  

 

Utkání mělo velmi neobvyklý průběh a Rodriguez byl pochopitelně velmi zklamaný. Nikdo Hermanovi do hlavy nevidíme, ale ze všech dostupných záběrů se zdá, že úder opravdu netrefil slabiny, ale pouze podbřišek. Zkušený bojovník však situace využil a získal momentum utkání na svou stranu. Výhra je výhra a na průběh zápasu, si časem nikdo nevzpomene. 

Dana White kritizoval výkon rozhodčího a nazval ho hlupákem. UFC také nakonec vyplatí Rodriguezovi odměnu ve výši jako by vyhrál. 

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články