Nejhorší konec v dějinách MMA? Zakázaný kop mezi nohy bojovníka v kleci rozbrečel, odnést ho museli na nosítkách

Nejhorší konec v dějinách MMA? Zakázaný kop mezi nohy bojovníka v kleci rozbrečel, odnést ho museli na nosítkách Daniels sází otočky jednu za druhou, ne vždy však najdou cíl. | zdroj: Profimedia

O zranění a drsná KO není v MMA nouze, málokdy se však vidí tak nepříjemná situace jako na akci Bellator 245.

Akce Bellator 245 svedla proti sobě dva kickboxery, kteří před přechodem do MMA slavili úspěchy v prestižní kickboxerské organizaci GLORY. Peter Stanonik tam loni odbouchal vítězně 2 zápasy, pak ale přešel do Bellatoru. Raymond Daniels původně začínal v měkčí formě kickboxu (light kontakt), avšak dokázal si svůj efektivní styl udržet i po přechodu do tvrdších pravidel K-1 a nově v MMA. Jeho zápasy málokdy končí na body, každé jeho KO navíc přináší něco, co jste pravděpodobně ještě neviděli.

Nejinak tomu bylo i tentokrát a Daniels opět ukončil zápas stylem, jako pravděpodobně nikdo před ním. Bohužel však jiným způsobem, než zamýšlel. Zápas skončil bez výsledku.

Na začátku se samozřejmě Raymond snažil blýsknout kopy z otoček, kterými je slavný. Když mu ale podklouzla noha, Stanonik logicky využil situace a zkusil boj přenést na zem. Tam to však nevydrželo dlouho a pokračovalo se v postoji, kde měl Daniels navrch.

Zásadní okamžik celého zápasu ale přišel až ve druhém kole. I mistr kopáč se totiž někdy ukopne. Daniels jednou z otoček trefil Stanonika do rozkroku a ten se okamžitě v bolestech sesunul na zem. Podle pravidel měl 5 minut na to, aby se dal do pořádku. Nakonec tedy v boji pokračoval, kdyby ale věděl, co přijde, určitě by si to rozmyslel. Trvalo jen pár sekund, než ho Daniels trefil do suspenzoru znovu a tohle opět zabolelo i většinu diváků u obrazovek. Jelikož v hale nebyli žádní diváci, bylo dokonce slyšet, jak Stanonik brečí. 

Z oktagonu ho nakonec museli odnést na nosítkách a zápas byl ukončen jako "no contest", tedy bez výsledku. Raymod samozřejmě popřel, že by své kopy do zakázané oblasti směřoval záměrně. "V prvním případě jsem si myslel, že to bylo spíš do těla, ale moje noha je docela velká, takže to možná dopadlo níž, než jsem myslel. Podruhé jsem ho ale určitě trefil do rozkroku a moje otočky jsou jedním z nejtvrdších kopů, které můžete v MMA použít. Je to taková moje bazooka, nebo jak to nazvat," popsal nešťastnou situaci na tiskovce. Zároveň ale dodal, že rozhodně nikdy nechce soupeřům ublížit a doufá, že budou po zápase v pořádku. Klidně prý Stanonikovi nabídne odvetu, pochybujeme však, že by ji přijal.

Jeden z novinářů se také zajímal, jestli nezvažoval po prvním špatně trefeném kopu otočky dál nepoužívat. "Bojuju ve stavu, kterému říkám "flow". Takže i když nad některými technikami přemýšlím během tréninku, v zápase vylétnou úplně samovolně jako odpověď na soupeřův útok. Byl to správný kontra útok, jen dopadl na špatné místo." 

Aby toho nebylo málo, na stejné akci to nebyl jediný zápas, který musel být ukončen bez výsledku po úderu do zakázaných míst. Tyrell Fortune tam totiž trefil kolenem Jacka Maye a ten nebyl ani po 5 minutách schopen v boji pokračovat.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články