Pět vteřin třetího kola a přišlo tvrdé KO. Billy Quarantillo si připsal osmé vítězství v řadě a pomalu míří mezi nejlepší

Pět vteřin třetího kola a přišlo tvrdé KO. Billy Quarantillo si připsal osmé vítězství v řadě a pomalu míří mezi nejlepší zdroj: Profimedia

První zápas hlavní karty a tvrdé KO ve třetím kole. Quarantillo v utkání dominoval a potvrdil pozici největšího favorita sobotního turnaje.

V prvním zápase hlavní karty se utkali kanadský rodák Kyle Nelson s americkým zápasníkem Billym Quarantillem. Nelson přezdívaný “Monster” ukončil devět soupeřů před limitem a sedmkrát dokonce vyhrál v prvním kole. Jeho soupeř přišel do UFC přes Dana White´s contender series a držel sérii sedmi vítězství v řadě.  

Dle sázkových kanceláři byl Quarantillo velkým favoritem, což v zápase nakonec i potvrdil. Rodák z Tampy je komplexním bojovníkem, který šestkrát vyhrál KO, pět soupeřů utáhl na submission a čtyřikrát vyhrál bodovým rozhodnutím. 

Nelson se v prvním kole držel stanovené taktiky, bojoval disciplinovaně, soupeře přesně trefoval a nedával mu příliš prostoru. Po dvou minutách se souboj dostal na pletivo, kde Nelson ukázal svou sílu a v klinči dominoval. V závěru kole se však Quarantillo vzpamatoval, několikrát přesně trefil a nakonec vzal Nelsona na zem a i když se soupeř dokázal zvednout, Quarantillo v postoji trefil pár úderů a vyrovnal stav prvního kola. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Zář 12, 2020 v 5:36 PDT

V druhém kole si oba bojovníci vyměnili několik tvrdých round kicků a úderů do spodní části těla. Quarantillo držel střed klece a diktoval tempo zápasu. Nelson viditelně zpomalil a nebyl ve svých úderech tak tvrdý, jako v úvodních pěti minutách. V polovině kola se bojovníci dostali k pletivu, kde měl Quarantillo viditelnou převahu. Několikrát soupeře zkoušel dostat na zem, ale ten se vždy postavil a souboj svazoval do klinče. Nelsonovi však velmi rychle docházely síly, schytal ještě několik tvrdých úderů a kolo jasně prohrál.

Do třetího kola nastoupil Quarantillo s jasným cílem - utkání ukončit. To se mu povedlo hned prvním úderem, přesně mířenou bombou ze zadní ruky poslal Nelsona na podlahu oktagonu a utkání vyhrál po pěti vteřinách třetího kola. Quarantillo si připsal patnácté vítězství své kariéry, protáhl vítěznou sérii na osm utkání a ukázal, že může být vycházející hvězdou pérové divize. 

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články