Herbert Burns svého soupeře uškrtil, ale málem si přitom amputoval prst

Herbert Burns svého soupeře uškrtil, ale málem si přitom amputoval prst zdroj: Profimedia

Brazilský bojovník Herbert Burns svého soupeře přesvědčivě porazil a až poté si všiml svého velkého zranění.

Zajímavá situace se stala na sobotním  turnaji UFC 250 v Las Vegas, kde proti sobě nastoupili v prvním zápase celého turnaje brazilský bojovník Herbert Burns a americký Evan Dunham. Oba se potkali v domluvené váze do 150 liber (68 kg), což byl kompromis mezi Burnsem, který bojuje v pérové váze a Dunhamam, který bojuje v lehké váze. Herbert Burns je mladším bratrem Gilberta Burnse, který nedávno slavil skvělou výhru proti Tyronu Woodlemu a ukázal, že bojování mají Burnsovi opravdu v krvi.

V zápase Herbert na nic nečekal a za chvíli vzal Dunhama na zem a dostal se mu do zad. Tam chvilku kouzlil, až se mu povedlo dostat svoji ruku pod Dunhamovu bradu a silným škrcením (rear naked choke) jej donutil zápas odklepat. Zápas netrval ani minutu a půl a Herbert předvedl vynikající výkon.

Jenže potom, co odpadl adrenalin ze zápasu, si Burns všiml, že něco není v pořádku s jeho nohou a začal kulhat. Toho si všiml i komentátor Joe Rogan, který si myslel, že si Brazilec zranil koleno: „Vypadá to, že Herbert je zraněný, asi má něco s kolenem,“ řekl slavný komentátor.

Koleno to naštěstí nebylo, ale i tak zranění vypadalo dost strašlivě. Herbert si totiž v zápalu boje rozřezal o klec kůži mezi malíčkem a ostatními prsty na noze. Pravděpodobně se mu malíček zasekl do pletiva a došlo k tržné ráně. V pozápasovém interview se k tomu brazilský bojovník vyjádřil:

„Moje noha opravdu krvácí. Myslím, že když jsem se snažil jej natlačit na klec, tak moje levá noha šla skrz pletivo a způsobil jsem si tak velkou tržnou ránu. Krvácím, ale budu v pohodě,“ řekl Herbert Burns.

UFC doktor Greg Hsu, který se o Burnse poté postaral sdílel na svém instagramu fotku Burnsova zranění a přidal k ní pár rad:

„Bezpečnostní tip UFC: Pravidlem je nestrkat nic skrz pletivo, protože pokud tím něco prostrčíte, roztrhne se to. Ale nestane se to tak často.“

Herbert Burns bude naštěstí v pořádku a do dalšího boje chce vlétnout už brzy znovu. V UFC si ze svých dvou zápasů odnesl dvě výhry, obě před limitem a vypadá to, že se jen tak nezastaví.

Oba bratři Burnsovi chtějí své divize ovládnout a chtějí se stát bratry, kteří budou oba držet UFC tituly. V minulosti se to povedlo pouze Kenovi a Frankovi Shamrockovi, kteří ale šampionské tituly nedrželi zároveň. Gilbert k titulové šanci nemá daleko, ale Herbert si bude muset svoji příležitost k souboji s šampionem ještě vybojovat. Pokud ale bude ve svých skvělých výkonech pokračovat, pravděpodobně se své šance brzy dočká.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články