Na dnešním UFC se v hlavním zápase večera utká „vyvolený“ Tyron Woodley s rozjetým Gilbertem Burnsem

Na dnešním UFC se v hlavním zápase večera utká „vyvolený“ Tyron Woodley s rozjetým Gilbertem Burnsem zdroj: Profimedia

Už za pár hodin se bývalý šampoion Tyron Woodley vrátí do oktagonu, kde jej přivítá rozjetý Brazilec Gilbert Burns.

Zítra brzy ráno se dočkáme návratu bývalého šampiona Tyrona Woodleyho který se po dlouhém opočinku vrátí do oktagonu proti dravému Brazilci Gilbertu Burnsovi.

Woodleyho před více než rokem v pětikolové bitvě porazil rozjetý Kamaru Usman a sebral tak Woodleymu šampionský pás. Stalo se tak po dlouhé Tyronově nadvládě nad welterovou divizí, kde dokázal obhájit svůj pás celkem čtyřikrát.

Tyron Woodley sice nedávno oslavil 38. narozeniny, na zápasnický důchod ale rozhodně nevypadá. Woodley je typický wrestler s dynamitem v pravé ruce, přičemž na zem se ho povedlo dostat pouze Kamaru Usmanovi, jinak s ním ostatní soupeři nedokázali hnout. Jeho striking je ale také na vynikající úrovni. Je neuvěřitelně explozivní a své údery umí skvěle načasovat. Svojí tvrdou pravačkou ukončil nadvládu tehdejšího šampiona Robbieho Lawlera a překazil sen o šampionském pásu Darrenu Tillovi, kterého sundal na zem a tam jej uškrtil na D’Arce choke.

Na rozdíl od Woodleyho, jehož poslední zápas se odehrál před více než rokem, jeho soupeř Gilbert Burns zápasil teprve před necelými třemi měsíci proti svému krajanovi Demianovi Maiovi. Tomu se dokázal ubránit na zemi, načež jej v půlce prvního kola svým tvrdým levým hákem a rázem se tak vyšvihl na šestou příčku ve welterovém žebříčku.

Třiatřicetiletý Gilbert Burns (18-3) je velice talentovaný bojovník. Má excelentní jiu jitsu, ve kterém se stal hned několikrát světovým šampionem a k tomu má velice tvrdý a explozivní striking. To z něj dělá velice komplexního a nebezpečného bojovníka, který své soupeře dokázal 6 krát knockoutovat a 8 krát utáhnout na submisi. V UFC není žádným nováčkem, zápasí tam už 6 let, ale většinu zápasů odbojoval v lehké divizi, kde často zápolil s děláním váhy. Sice se mu v lehké váze docela dařilo, ale v posledních třech zápasech se vrátil do welterové divize, kde původně začínal, a ta mu očividně dost sedla. Za necelý rok si připsal hned 3 skalpy – Alexeye Kunchenka, Gunnara Nelsona a hlavně Demiana Maii.

Gilbert však pochopil, že v UFC dobré výsledky nestačí a k velkým zápasům se musí také prořvat. A to taky udělal. Když v důsledku pandemie padlo UFC London a Tyron Woodley tak nemohl bojovat s původním soupeřem Leonem Edwardsem, Gilbert hned prohlásil, že se zápasu s bývalým šampionem rád ujme. I přestože to tenkrát nevyšlo, Gilbert ve svých výzvách nepolevil a Woodleyho k zápasu dokázal vyprovokovat.

Jelikož je Woodley skvělý wrestler a Burns skvělý na zemi, s největší pravděpodobností si to oba borci vyříkají v postoji. Tam je velice těžké určit favorita, oba jsou na svých nohách velice dobří a mají tvrdé údery. Větší zkušenosti a patrně i o něco větší ránu má ale Woodley a pokud bude pořádně namotivovaný, je dost možné, že ukončí Burnsovu šňůru pěti vítězství v řadě. V každém případě máme adepta na zápas večera.

Hlavní karta UFC: Woodley vs. Burns začíná od 3 hodin v neděli ráno, takže hlavní zápas mezi Tyronem a Gilbetem můžete očekávat kolem 5. hodiny ráno. A my vám samozřejmě připravíme okamžitý report.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články