Když jen vyhrát nestačí. Američan soupeře uškrtil, Dana White mu i přesto smlouvu nenabídl

Když jen vyhrát nestačí. Američan soupeře uškrtil, Dana White mu i přesto smlouvu nenabídl Joseph Holmes versus Shonte Barnes | zdroj: Profimedia

Dana White viděl za svůj život tisíce zápasů, a tak není pro bojovníky snadné ho zaujmout. Josephu Holmesovi se to nepovedlo ani přes vítězství před limitem. 

Šéf UFC je letos v rámci své show Dana White´s Contender Series, v níž hledá nové talenty pro svou organizaci, celkem dost velkorysý a v minulých týdnech tak smlouvu dostalo relativně dost bojovníků. Tentokrát se ale potvrdilo, že jenom vyhrát nestačí.

Joseph Holmes nastupoval do zápasu s bilancí 5-1, přičemž prohrál pouze na úplném začátku své profesionální kariéry. Ve střední váze převyšuje se svými 193 centimetry většinu soupeřů. Výrazné výškové převahy využíval i tentokrát. Shontemu Barnesovi se moc nedařilo přiblížit, a tak ho „Ugly man“ relativně jednoduše okopával z dálky a k výraznějším útokům se příliš neměl.

Ve druhém kole přidal Barnes na agresivitě a v postoji měl jasně navrch. Po dvou minutách ho však vzal Holmes na zem, kde jej relativně snadno utáhl na rear-naked choke. Vítězství si viditelně užíval, později se ale jeho úsměv vytratil.

„Ten kluk se mi líbí, je mladý, střední váha a má 193 cm. Má to zatím jen 6-1,“ polichotil mu Dana White předtím, než mu oznámil, že mu smlouvu ještě nenabídne. „Ještě nikdy jsem něco takového neudělal, ale 14. listopadu budu na Fury fighting natáčet epizodu Looking for a fight (obdoba DWCS), on už souhlasil, že tam bude bojovat. Takže mu v listopadu dáme další zápas a zkontrolujeme si ho. Není z toho moc nadšený, vypadá teď dost naštvaně, ale přeju mu hodně štěstí a uvidíme se v Kolorádu.“

Uvidíme tedy, zda se Holmesovi podaří zvítězit i posedmé v řadě a zajistí si vytoužené angažmá mezi elitou v UFC.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články