Kovboj Cerrone potřebuje vyhrát, aby sobě i fanouškům dokázal, že na to ještě má. Proti ale bude nebezpečný Niko Price

Kovboj Cerrone potřebuje vyhrát, aby sobě i fanouškům dokázal, že na to ještě má. Proti ale bude nebezpečný Niko Price Donald Cerrone | zdroj: Profimedia

„Cowboy“ musí zabrat. Pokud by zase prohrál, připsal by si pátou porážku v řadě. V cestě mu ale stojí hladový Niko Price.

Donald Cerrone patří bezpochyby mezi nejzářivější hvězdy organizace UFC. Miláček publika se na scéně pohybuje už celou věčnost, ne náhodou se stal držitelem hned několika působivých rekordů. Právě „Cowboy“ má v UFC momentálně nejvíce zápasů (36), nejvíce výher (23) a nejvíce ukončení (16). Paradoxně si ale nikdy nesáhl na opasek šampiona.

Ve svých sedmatřiceti letech se chystá na další bitvu, v kleci se mu postaví o sedm let mladší Niko Price (14-4), který by si rád spravil chuť po květnové prohře s Luquem. Výhru ale mnohem více potřebuje právě Cerrone. Momentálně za sebou táhne nebezpečně dlouhou šňůru čtyř proher. Vítězstvím nad Pricem by sám sobě mohl potvrdit, že na to ještě má.

Dvojnásobný otec se na druhou stranu rozhodně nemá za co stydět. Právě v posledních zápasech se poměřil se špičkou MMA scény, ať už se jedná o Tonyho Fergusona, Justina Gaethjeho nebo superstar Conora McGregora. Naposledy předvedl nádhernou partii s Anthonym Pettisem, u bodových rozhodčích byl ale tím horším.

V čerstvém videu z vlastní produkce nechal Donald opět nahlédnout do svého soukromí, ukázal také přípravu na chystaný duel s Pricem. Prozradil například, že nesnáší rutinu. „Plánované tréninky mě dohání k šílenství, protože cítím, že mám nějakou povinnost, že prostě musím. Pak už to není zábava,“ vysvětluje a dodává, že se v přípravě snaží být alespoň trochu spontánní a vnést do ní netradiční prvky. Třeba kardio piloval na kole nebo ve chvílích, kdy si s přáteli házeli frisbee.

Závislák na adrenalinu si také umí náležitě vychutnat volný čas. To pak přijde na řadu jízda na motorce, případně na čtyřkolce. I to je možná jeden z důvodů, proč se zápasení nehodlá vzdát. „Já to prostě miluju. Miluju trénink, miluju boj, a i když nejsem ten nejlepší, stejně tomu dám všechno.“ Zároveň nijak neskrývá, že už přestal pomýšlet na titul. „Jdu tam vyhrát, to je jasné, ale už se nebudu hnát za opaskem.“

Jakou má tedy Cerrone motivaci, když už se smířil s tím, že přes rameno nikdy nepřehodí pás šampiona? Energii by mu mohli poskytnout jeho synové. Dacson Danger Cerrone se shodou okolností jen pár dní nazpět dočkal mladšího bratříčka, který taktéž dostal velmi kuriózní jméno – Riot River Cerrone. A teď si vzpomeňte na Cerroneho souboj s Mikem Perrym. Ten se totiž odehrál jen pár týdnů po narození prvního syna. „Cowboy“ tehdy hned v prvním kole dotáhl armbar, výhrou tedy synovi názorně předvedl, z jakého je těsta. Dočká se i Riot River podobného uvítání? Rozhodně by to bylo spravedlivé.

Donald to však rozhodně nebude mít jednoduché. Niko Price totiž umí soupeře překvapit konečnou bombou i ve chvílích, kdy si myslí, že už ho mají na lopatě. Není náhodou, že si deset ze čtrnácti výher zajistil knockoutem. Je známý svým agresivním stylem a na rozdíl od Cerroneho startuje ve vysokých otáčkách hned od začátku. Price je pravděpodobně silnější, výbušnější a více hladový. Navíc může těžit z delšího dosahu paží. Zkrátka těžká zkouška pro „Cowboye“ a pro fanoušky horký kandidát na jeden z nejlepších zápasů nadcházející UFC Fight Night.

Cerrone se patrně blíží k důležité křižovatce. Buď sobě i fanouškům dokáže, že stále patří mezi nejlepší borce na planetě, nebo si zapíše další bolestivou prohru. Říká se, že tři v řadě jsou v UFC hraniční. Nad pěti se pak musí zamyslet i hvězda jeho formátu.

Nejnovější články