Návrat Nicka Diaze vyvolává rozpaky. Fanoušky znepokojila forma i rozhovory legendy

Návrat Nicka Diaze vyvolává rozpaky. Fanoušky znepokojila forma i rozhovory legendy zdroj: Profimedia

Na tohle se čekalo více než šest let. Do klece se vrátí legendární Nick Diaz, jenže nepůsobí zrovna v životní formě a jeho vyjádření jen podtrhují obavy fanoušků.

Má to být velkolepý návrat, ale zatím to tak vůbec nevypadá. Nick Diaz, legendární bojovník, kterého mnozí mladší fanoušci znají jen jako staršího bráchu Nathana. Před šesti a půl lety jeho kariéru zastavila USADA, když mu za pozitivní nález na marihuanu vystavila stopku na neuvěřitelných pět let. Po vypršení trestu se sice občas objevila zpráva, že se Nick chce vrátit, zároveň se ale zdálo, že zpohodlněl a do klece se nehrne.

Nakonec to přece jen dopadlo a už v neděli nad ránem nastoupí k odvetě proti Robbiemu Lawlerovi, kterého před 17 lety porazil. Diaz ale působí dost rozpačitě, na jedné straně dává najevo velké sebevědomí – „Měl bych bojovat s Usmanem (šampion) a ne s Lawlerem. Myslím, že bych z něj vymlátil duši,“ hned vzápětí ale začne rozjímat nad tím, že vlastně ani neví, proč jde znovu bojovat, protože to nesnáší.

Moc přesvědčivě nezní ani to, když říká, že do klece půjde vyhrát. „Jestli se cítím sebevědomě? Nikdy se tak necítím. Vždycky mi připadá, že tam dostanu naloženo. V každém zápase, co jsem kdy měl. Jak se cítím proti Lawlerovi? Že ze mě vymlátí duši. A i když vyhraju, tak budu víc zmlácený.“

Moc nadějí nepřinesly ani záběry, na nichž Diaz předvádí stínový box. Působí totiž dost utahaně a připomíná to tak trochu situaci boxerského veterána Evandera Holyfielda, který rovněž nevypadal před zápasem s mladším Belfortem v dobré formě. Množství sázkařů tedy rázem vložilo peníze raději na Lawlera. Znepokojivé je i to, že ještě před vážením Nick požádal soupeře, zda by mohli bojovat ve střední váze, což značí problémy se shazováním.

Je jasné, že se stínování nedá porovnávat se samotným bojem. Diaz má kolem sebe tým lidí, kteří by mu snad návrat rozmluvili, pokud by nebyl v dobré formě. On sám se nechal slyšet, že je nyní mnohem nebezpečnější, než když bojoval s Robbiem poprvé. Uvidíme, jaká bude realita. Doufejme ale, že jakmile se za Nickem zavřou dveře oktagonu, přepne se do bojového módu a bude skutečně „nezastavitelný“, jak říká.

Byť to vypadá, že ani on sám vlastně úplně neví, proč se vrací, prý ho v budoucnu uvidíme zápasit častěji. „Obzvlášť, pokud mě nakope zadek, to se pak budu chtít hned vrátit,“ ubezpečil fanoušky americký svéráz.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články