Obávaný Anthony Johnson se po třech letech nejspíš vrátí do boje, zamíchá kartami v polotěžké divizi?

Obávaný Anthony Johnson se po třech letech nejspíš vrátí do boje, zamíchá kartami v polotěžké divizi? zdroj: Profimedia

Ačkoliv se ho před lety bálo takřka celé UFC, po neúspěšném souboji o titul Anthony Johnson nečekaně ukončil kariéru. Teď se chce vrátit.

Jsou to už tři roky od chvíle, kdy Anthony Johnson podruhé podlehl Danielu Cormierovi v souboji o titul polotěžké váhy. Následně všechny zaskočil oznámením, že končí. Podle jeho vlastních slov ho přešla chuť bojovat a chtěl svou energii raději naplno věnovat podnikání. Později přiznal, že se také začal bát o své zdraví. Podle občasných vyjádření v médiích se zdálo, že si sportovní důchod naplno užívá, a protože se nemusí trápit dietami, nabral pořádnou hromadu svalů.

Anthony Johnson Bojovník Anthony Johnson by se uchytil i jako kulturista. | zdroj: Profimedia

Časem se však začaly objevovat spekulace o jeho návratu k bojování, které on sám občas potvrdil. Až nyní ale jeho manažer konečně oznámil, že se znovu zapojil do antidopingového testovacího programu USADA. Jinými slovy bude muset být k dispozici pro namátkové kontroly. Bude trvat minimálně šest měsíců, než bude moci opět zápasit.

"Rumble" byl svého času jedním z nejobávanějších bojovníků polotěžké váhy. Většinu svých soupeřů totiž poslal k zemi hned v prvním kole a to se utkával s těmi nejlepšími. Pod jeho údery padl například Gustafsson, Manuwa či Texeira. Jediným, kdo jeho brutální síle odolal, byl Daniel Cormier. Ten ale minulý víkend ukončil kariéru a vyklidil tak Johnsonovi pole. Bohužel se nejspíš nedočkáme ani souboje s Jonesem, protože Rumble hodlá zůstat v polotěžké divizi, byť se při pohledu na jeho tělesnou konstrukci zdá neuvěřitelné, že by zvládl splnit váhový limit do 93 kilogramů.

Ačkoliv kariéru ukončil po zápase o titul, nedá se předpokládat, že by hned při svém comebacku dostal rovnou další šanci na zisk šampionského pásu. Mnohem spíš si bude muset cestu na vrchol opět probít. TOP 5 bojovníků light heavyweight divize včetně Jiřího Procházky by se tedy mělo mít na pozoru.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články