Přešla ho chuť bojovat a ukončil kariéru, teď by se obávaný "Rumble" rád vrátil do UFC a získal titul

Přešla ho chuť bojovat a ukončil kariéru, teď by se obávaný "Rumble" rád vrátil do UFC a získal titul zdroj: Profimedia

Kosil jednoho soupeře za druhým, titul se mu však získat nepodařilo a tak následně ukončil kariéru. Teď by se rád vrátil a dokončil rozdělanou práci.

Anthony „Rumble“ Johnson patřil před lety k nejpopulárnějším a nejobávanějším bojovníkům v UFC. Pod jeho brutálními údery padl KO nejeden soupeř. Po sérii výher byl na spadnutí titulový zápas s Jonem Jonesem, avšak poté, co byl šampion zbaven titulu, Rumble se o uvolněný titul utkal s Danielem Cormierem. Na něj jeho síla nestačila a prohrál ve třetím kole na rear-naked-choke.

Po třech dalších rychlých knockoutech dostal proti Cormierovi druhou šanci, avšak výsledek byl prakticky totožný, prohra ve druhém kole na úplně stejnou techniku. A po zápase Rumble šokoval své fanoušky, když oznámil odchod do sportovního důchodu.

Důvodem bylo vyhoření, kdy už neměl chuť zápasit. „Opustilo mě to. Když jsem byl mimo MMA, neměl jsem s tím nic společného. Nechtěl jsem.“ Dokonce prý bojování ani netrénoval. „Než jsem se rozhodl pro návrat, moje poslední rána byla v oktagonu proti DCmu.“

Začal se věnovat podnikání se stále populárnějším CBD a angažoval se také v organizaci Bare Knuckle FC. Nějakou dobu se dokonce spekulovalo, že by se sám v boxu bez rukavic představil. Stejně tak se ale objevovaly i zprávy o jeho možném návratu k MMA.

„Vracím se,“ uvedl teď sám Rumble. Jelikož v „důchodu“ pořádně nabral, spekulovalo se, jestli nezkusí štěstí v těžké váze, on sám by však rád pokračoval v polotěžké váze a pokusil se opět získat titul tam.

anthony rumble johnson Rumble se v "důchodu" věnoval posilování a slušně narostl | zdroj: Profimedia

„Nejvíc pravděpodobné je, že Jon bude mít pás. Já si prostě neumím představit, že by v dohledné době s někým prohrál,“ prozradil, avšak zároveň chápe, že k šanci se bude nejspíše muset propracovat. „Nechci nikoho zdiskreditovat nebo přehlížet, takže vím, že budu muset udělat nezbytné kroky, abych se k Jonovi dostal. Jestli budu muset bojovat dvakrát, není problém. Pokud třikrát, udělám to. Cokoliv, co povede k titulu.“

Na Johnsonův návrat si budeme muset počkat nejspíše minimálně do druhé poloviny letošního roku, protože nejprve bude muset znovu vstoupit do anti-dopingového testovacího programu USADA. Uvidíme tedy, jak vše dopadne a proti komu comeback proběhne, protože dobrovolníků určitě nebude mnoho.

Zdroje:  MMA Fighting , LowKick MMA

Nejnovější články