"Pan knockout" Anthony Johnsonn se chce vrátit do UFC, ale rovnou v těžké váze

"Pan knockout" Anthony Johnsonn se chce vrátit do UFC, ale rovnou v těžké váze zdroj: Profimedia

Anthony Johnson prý zruší svůj důchod a půjde sbírat KO do nejtěžší divize.

UFC momentálně pouze neukončuje kontrakty, jako v případě Cris Cyborg, ale také samozřejmě nabírá "nové" fightery. O uvozovky se v tuto chvíli jedná opravdu správně, protože bojovník, o kterém teď budeme psát nepatří rozhodně mezi zelenáče.

Řeč je totiž o Anthony Johnsonovi, který už dvakrát v UFC usiloval o titul polotěžké váhy a teď se vrací v rámci té nejvyšší, těžké. Vše potvrdil jeho manažer Ali Abdelaziz, který také řekl, že se zápas domlouvá až na rok 2020. To je z velké části způsobeno antidopingovou firmou USADA, která s UFC úzce spolupracuje. Ta totiž trvá, že každý navrátilec musí před prvním duelem projít šestiměsíčním testováním na veškeré dopingové látky.

Johnson je především hora masa a svalů a i přes svou enormní postavu zvládá perfektně brazilské jiu-jitsu. V kombinaci s jeho brutálními údery patří k nejlepším univerzálům a v polotěžké váze byl jeden čas téměř nezastavitelný. Zničil všechny, kteří se mu postavili do cesty s výjimkou DC Cormiera.Jeho kratičký boj s Teixeirou skončil i památným záběrem Brazilcova vyraženého zubu, který i přes chránič vylétl někam do stratosféry.

Když ho ale podruhé v dubnu 2017 téměř totožně zničil Daniel Cormier, tak Johnson ohlásil odchod do důchodu. To by prý udělal i kdyby Cormiera porazil a získal pás. Měl už připravený byznys plán, který zahrnoval legální distribuci výrobků z konopí. Jenže, spousta fighterů nevydrží mimo klec dlouho. Johnson zkoušel zápasy v grapplingu a teď...

Jeden čas návrat do UFC naznačoval a mluvil o těžké divizi. Chtěl do ní zval do ní i Jona Jonese, což ale není pravděpodobné, protože ten dominuje právě v polotěžké váze a do těžké by šel jen kvůli Lesnarovi, Cormierovi nebo boji o titul.

Jeho přání se opravdu nikdy nevyplnilo. Jednou k němu měl velice blízko, ale nakonec byl domluvený zápas v roce 2015 zrušený z důvodu Jonesovi automobilové nehody v Albuquerque, která vedla k pozastavení jeho činnosti. Jenže teď se ale prý opravdu vrací. A vypadá masivně. Co udělá v těžké váze hora svalů, která všechny likvidovala v 93 kg a teď prý váží kolem 130 kg?

anthony rumble johnson Rumble se v "důchodu" věnoval posilování a slušně narostl | zdroj: Profimedia

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články