Obávaný Tony Ferguson konečně sehnal soupeře, poměří síly s brazilským králem zemařů

Obávaný Tony Ferguson konečně sehnal soupeře, poměří síly s brazilským králem zemařů zdroj: Profimedia

UFC si na závěr roku pro fanoušky MMA připravilo další lahůdku. Tony Ferguson opět zariskuje a rozdá si to s brazilským BJJ specialistou.

Poslední číslovaný turnaj letošního roku UFC 256 už pomalu klepe na dveře, odehraje se již 12. prosince, a tak je na čase, aby vedení organizace začalo odtajňovat karty. Hlavní zápas měly původně obstarat Amanda Nunes a Megan Anderson, šampionka však musela na poslední chvíli odstoupit. Bude za ně ale nejspíš slušná náhrada, uvolněné místo v záři reflektorů by totiž rádi obstarali Petr Yan a Aljamain Sterling, kteří se pobijí o titul bantamové váhy. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @petr__time__ufc

Dana White dnes ale potvrdil, že poslední "velká" akce tohoto roku dostane jako předzápas další lahůdku v podobě návratu populárního Tony Fergusona, který se trochu překvapivě utká s Brazilcem Charlesem Oliveirou. Tomu se v roce 2018 podařilo naskočit na vítěznou vlnu, která trvá již 7 zápasů v řadě, přičemž všechny své soupeře dokázal ukončit před limitem. Naposledy donutil odplácat #11 Kevina Leeho. V žebříčku lehké váhy se díky tomu vyšplhal až na pěknou šestou pozici, to mu však rozhodně nestačí.

"Chci bojovat s někým, kdo je přede mnou. Přineste mi někoho mezi číslem 1 a 5. Dan Hooker řekl, že bude bojovat koncem listopadu a listopad už téměř je. Budu s ním bojovat, nemám s tím vůbec žádný problém. Pouze nechci bojovat s nikým pode mnou. Říkám to od začátku roku. Nežádám toho moc,“ nechal se Oliveira slyšet. V UFC válčí už bezmála 11 let, a tak si rozhodně zaslouží bojovat s těmi nejlepšími.

Brazilcovo volání nakonec vyslyšel Tony Ferguson. Ten má za sebou trochu jiný příběh. Už léta se drží na špici, v minulosti dokonce vlastnil prozatimní titul a pětkrát se měl utkat s Khabibem Nurmagomedovem. Bohužel pro něj byl tenhle zápas proklet, a tak z něj nakonec pokaždé sešlo. Naposledy letos v květnu musel dagestánský šampion odstoupit kvůli pandemii koronaviru. "El Cucuy" ale ukázal, že je pan bojovník a přijal na poslední chvíli náhradníka Justina Gaethjeho. Bohužel pro něj se znovu se ukázalo, jak je MMA nevyzpytatelné a nemilosrdné. Tony přišel o pozici vyzyvatele i o svou úctyhodnou sérii 12 výher v řadě. Mnoho fanoušků ho navíc začalo odepisovat.

Jednu dobu ve vzduchu visel jeho souboj s Dustinem Poirierem, ale jednání tehdy na straně Poiriera ztroskotala kvůli výši honoráře. Diamond měl ale větší štěstí, protože si ho jako soupeře vybral Conor McGregor. Tony zatím zůstal na ocet a marně hledal soupeře. Před pár dny vyzval Michaela Chandlera, který do UFC nedávno přišel z Bellatoru, kde byl v minulosti šampionem. Ten však jeho nabídku odmítl s tím, že by byl ochotný bojovat až někdy příští rok.

Tony tedy nakonec znovu zariskuje, protože v případě prohry s šestkou žebříčku, by sám v pořadníku na titul znatelně klesl. On sám, však o svých kvalitách nepochybuje. "Nečekáme, my zápasy vyhlašujeme. Seřaďte je do řady," komentoval ohlášený zápas na Twitteru. Zdá se, že je znovu připraven dát hlasitě najevo, že ještě nepatří do starého železa.

Oliveira naopak dostne vytouženou šanci dokázat, že se s ním musí počítat. V případě výhry může po zádech "El Cucuye" vyšlapat do našlapané TOP 5. Oba dva jsou skvělí v BJJ, takže nás pravděpodobně čeká přehlídka boje na zemi. Stát se ale může také přesně opak, kdy ani jeden nebude chtít riskovat takedownem a rozdají si to raději v postoji. Tak či onak, můžeme se těšit na předčasný vánoční dárek v podobě super zápasu, který toho hodně napoví o dění v rámci lehké váhy pro rok 2021. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články