Ruka jí visela v pravém úhlu. I tak si zlomeného předloktí brazilská bojovnice nevšimla a chtěla pokračovat v zápase

Ruka jí visela v pravém úhlu. I tak si zlomeného předloktí brazilská bojovnice nevšimla a chtěla pokračovat v zápase Brazilská zápasnice Sidy Rocha je v péči zdravotníků, poté, co jí její soupeřka zlomila ruku. | zdroj: Profimedia

Hrůzostrašně vypadající zranění si z MMA zápasu odnesla brazilská bojovnice Sidy Rocha, která si zpřelámané ruky zpočátku ani nevšimla.

Hlavní zápas večera mezi Sidy Rochou (12-8-2) a Karine „Killer“ Silvou (13-4) se odehrál v rámci brazilské MMA organizace Standout Fighting Tournament (SFT) v Sao Paulu. Duel v muší váze se uskutečnil 31. října, tedy na Halloween a ukázalo se, že i MMA může vypadat občas hrozivě a bojovníci k tomu ani nepotřebují strašidelné kostýmy.

Samotný zápas netrval dlouho, jen něco přes dvě minuty. Po úvodní okopávané vzala Sidy Rocha svoji soupeřku na zem a tam ji začala dávat tvrdé granáty z guardu. Karine Silva ale záhy na svou soupeřku vytáhla armbar a Rocha se tak musela bránit. Silva sice začala ruku své soupeřky páčit, ale neměla správně chycený loket, a tak páčila pouze předloktí.

Za normálních okolností by bylo jen otázkou času, než se bojovnice z takové situace dostane a pokračuje se dál. V tomto případě sice Rocha dokázala svoji ruku vytáhnout, ale jak se záhy ukázalo, nebyla její ruka v úplně přirozeném úhlu a její předloktí bylo zlomené vejpůl. Sidy Rocha 2 zdroj: Profimedia Když to rozhodčí viděl, okamžitě běžel zápas ukončit. Sidy Rocha, která si pod vlivem adrenalinu své zlomené ruky ani nevšimla, se na něj jen nechápavě podívala, proč ukončuje zápas, když k tomu podle ní nebyl žádný důvod. Rocha chtěla evidentně pokračovat v boji, ale pak si všimla, že její levá ruka ji visí z předloktí jako uvařená špageta a bylo jí jasné, proč rozhodčí zápas ukončil. Na svoji zlomenou ruku se pak trochu nevěřícně dívala a pravděpodobně nechápala, co se to stalo.

Za chvíli ale skončila v péči zdravotníků a svých trenérů, kteří ji odvezli do nemocnice a dali ruku do sádry. Zranění Sidy Rochy sice vypadalo strašidelně, ale za pár týdnů by měla být v pořádku a ze zápasu si kromě prohry neodnese žádné trvalé následky.

Nejnovější články