Souboj neortodoxních kopáčů, UFC plánuje zápas Zabit Magomedsharipov versus Yair Rodriguez, vítěz by mohl bojovat o titul

Souboj neortodoxních kopáčů, UFC plánuje zápas Zabit Magomedsharipov versus Yair Rodriguez, vítěz by mohl bojovat o titul zdroj: Profimedia

Hodně zajímavý souboj nás čeká v pérové váze, oba bojovníci se totiž vyznačují neotřelým bojovým stylem a připomínají spíš herce z akčních filmů.

Tohle je přesně jeden z těch zápasů, které prostě musíme vidět. Zabit Magomedsharipov i Yair Rodriguez se vyznačují velmi osobitým a divácky atraktivním stylem, ve kterém není nouze o originální techniky. Oba vynikají především excelentními kopy. Dagestánský bojovník v UFC ještě neprohrál a celkově má úctyhodné skóre 18-1. A o nic hůř na tom není ani mexický fenomén přezdívaný "El Pantera", který v nejslavnější organizaci prohrál pouze jednou, když ho v zápase s Frankie Edgarem nepustil do posledního kola lékař.

"UFC na tom zápase pracuje," prozradil Zabitův manažer a zároveň dodal, že podle něj by z něho měl vzejít další titulový vyzyvatel. "Navrhli nám Rodrigueze, protože Holloway a Volkanovski budou teď mít druhý souboj. Proto budeme bojovat s Yairem, bude to zápas o vyzyvatele - oba bojovníci mají dobrou sérii výher, takže vítěz půjde o titul." Duel je podle dostupných informací zatím plánován na srpen.

Zní to sice pěkně, ale jedná se spíš o zbožné přání obou bojovníků, Dana White totiž v minulosti prozradil, že titulový vyzyvatel ve featherweight vzejde z dalšího velmi očekávaného zápasu mezi "Korejskou Zombie" Chan Sung Jungem a Brianem Ortegou. Mezi těmi to doslova vře, protože Američan během UFC 248 přišel za Jungovým tlumočníkem a vlepil mu facku. Zombie mu tedy slibuje KO.

"Víte, jak jsem před zápasem Fergusona s Gaethjem říkal, že vám garantuju, že to bude skvělý zápas? Tak stejná věc platí pro souboj Ortega versus Korean Zombie. Není možné, aby to byl nudný zápas. A chlap, který vyhraje, bude další na řadě v bitvě o titul," neskrývá své nadšení šéf UFC.

Dostat se k titulu šampiona pérové divize zkrátka nebude nic lehkého, o to zajímavější je však situace z pohledu nás fanoušků, protože se zde nabízí spousta zajímavých bitev a rozhodně nehrozí, že by šampion neměl pořádnou konkurenci, jako je tomu občas v jiných váhových kategoriích.

Zdroje:  Sherdog , Essentially Sports

Nejnovější články