Rodriguez ošklivě škrábl Stephense do oka, duel byl po 15 vteřinách ukončen lékařem

Rodriguez ošklivě škrábl Stephense do oka, duel byl po 15 vteřinách ukončen lékařem zdroj: Profimedia

Cele ukončení zápasu navíc doprovázelo těžko pochopitelné chování domácích fanoušků i Rodrigueze.

Hlavní zápas večera se odehrál v pérové váze. Jeremy Stephens patří k největším veteránům UFC, působí zde už neskutečných dvanáct let. Dře na sobě od rána do večera, a i když teď více prohrává než vyhrává, tak jeho zápasy patři stále k těm atraktivnějším. I jeho soupeř, domácí Yair Rodriguez, nabízí velice zajímavý a specifický styl boje a předvádí poutavé duely, ve kterých často vymyslí nějakou kulišárnu.

Samotný zápas však trval pouhých patnáct vteřin, protože Rodriguez hned při jednom z prvních úderů narovnal všechny prsty a projel s nimi Stephensovi po oku. Ten si ho okamžitě přikryl rukou a souboj byl za hlasitého pískotu přerušen. Z opakovaných záběrů bylo ale jasně vidět, že to nebylo náhodné a že mexický fighter moc dobře věděl, co dělá a jaké to může mít následky.

Jeremy Stephens Yair Rodriguez zdroj: Profimedia

A zde to vypadalo na opravdu nepříjemné zranění, protože i přes okamžitou kontrolu lékaře nemohl Stephens oko ani trochu otevřít. Rozhodčí Herb Dean usoudil, že nejlepší bude počkat a třeba se po chvíli oko uvolní. V tu chvíli nervózní atmosféru ještě víc rozvířili mexičtí fanoušci, kteří začali na adresu Američana hromadně a především dost nesportovně skandovat urážky.

Když se oko nepodařilo otevřít ani po pěti minutách, lékař duel ukončil. Zápas byl tak označený jako "no contest" čili "bez výsledku." To už domácí publikum nezkouslo, a i přesto, že viníkem byl domácí Rodriguez, začali odcházejícího Stephense zasypávat vším, co měli po ruce. Vzduchem tak létaly kelímky, plastové láhve a další věci.

Jeremy Stephens zdroj: Profimedia

Opravdu nechutné chování ještě navíc podpořil Yair Rodriguez, který nejdřív začal fanoušky hecovat, pak se snažil skrz svůj tým vztekle prodrat zpátky do středu oktagonu a nakonec se rozplakal. Dle našeho úsudku a názoru mnoha expertů měl raději sklopit hlavu, v tichosti odejít a být rád, že nebyl diskvalifikován. Hořká tečka na konci večera.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články