Dravý Rodriguez poměří síly s veteránem Stephensem na UFC Fight Night 159

Dravý Rodriguez poměří síly s veteránem Stephensem na UFC Fight Night 159 zdroj: Profimedia

Dnes v noci nás čeká další menší turnaj UFC, který se uskuteční v Ciudad de Méxiko, tak se pojďme podívat na dva hlavní zápasy. 

Yair Rodriguez vs. Jeremy Stephens

Main fight nabídne pérovou váhu. Domácí Yair Rodriguez se do Ciudad de México vrací po čtyřech letech. Šestadvacetiletý bojovník, který už v pěti letech začal s taekwondem, se do UFC dostal už v roce 2014 a patří k nové mladé vlně. Jeho atraktivní a často velmi specifický styl boje, který je veskrze postojářský, láká hodně fanoušku a to samé jeho statistiky. V nejslavnější americké organizaci prohrál pouze jediný zápas s Frankie Edgarem. Jinak už dokázal ukončit legendárního BJ Penna nebo Dana Hookera. Naposledy vypnul loni v listopadu "Korejskou zombie" Chan Sung Junga v pátém kole.

Teď ho ale čeká velice tvrdá zkouška. Jeremy Stephens má sice rozporuplné statistiky, kde výhra střída prohru, ale i tak patří k nejvýznamnějším a nejzkušenějším bojovníkům pérové divize. Třiatřicetiletý Američan je původem řeckořímský zápasník, ale už od šestnácti se věnuje také MMA, kde paradoxně vyznává stejně jako jeho soupeř souboj ve stoje. Na svoji váhu vyniká neskutečně silnými údery a výbušnosti, kterou ukončil plno soupeřů. Vzhledem k jeho bezhlavému stylu ale i on sám často skončil na zemi, například loni v srpnu s Jose Aldem, kdy byl ukončen už v prvním kole a načal tím sérii dvou porážek. Ta poslední přišla letos v březnu, to podlehl na body Zabitu Magomedsharipovovi.

Carla Esparza vs. Alexa Grasso

Co-main nás zavede do ženské slámové váhy. A zde se ukáže jedna z legend UFC, protože Američanka Carla Esparza získala právě v této divizi historicky první šampionský pás organizace, když ve třetím kole uškrtila neméně slavnou Rose Namajunas. Až od ní si v dalším zápase titul převzala Joanna Jedrzejczyk a začaly velmi známe dostihy, které skončily až u Weili Zhang. Esparza už nikdy další šanci bojovat o pás nedostala, možná i díky její nestále formě. Momentálně si však letos v dubnu po dvou prohrách připsala vítězství, kdy na body zdolala Virnu Jandirobu. I když začínala submisemi, v poslední době své soupeřky raději vypíná ve stoje.

Domácí Alexa Grasso sice nemá takové zkušenosti jako její soupeřka, ale díky svým úspěchům v brazilském jiu jitsu a slušnému postoji patří k velice dobrým univerzálkám. Než dorazila do v roce 2017 do UFC, neevidovala jedinou porážku, a to prošla i zvučnou organizací Invicta. V UFC zatím drží dvě prohry a dvě výhry a je trochu kritizovaná za přetaktizovaný styl a časté vyčkávaní, což pro fanoušky není úplně atraktivní. Naposledy právě na body porazila letos v červnu Karolinu Kowalkiewicz. Esparza by ji však mohla donutit rozhýbat a je dost možné, že se nakonec dočkáme zajímavého duelu.

Zítra se můžete těšit na našich stránkách na reportáže toho nejzajímavějšího a hlavní kartu bude vysílat stanice Nova Sport 2, přímý přenos začíná ve 2 hodiny ráno.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články