"Chci v Číně co nejvíce zpopularizovat MMA," říká před víkendovým bojem o titul Weili Zhang

"Chci v Číně co nejvíce zpopularizovat MMA," říká před víkendovým bojem o titul Weili Zhang zdroj: Profimedia

Wheili Zhang čeká především souboj o titulový pás, její motivace má však o dost širší rozsah.

O víkendu se UFC přesune až do samotné Číny a tento týden vám samozřejmě budeme nosit informace. A hned ze začátku se poprvé podíváme na jednu z hlavních soupeřek, uchazečku o titul, domácí bojovnici slámové váhy Weili Zhang, která bude čelit v main fightu obhájkyni Jessice Andrade.

Weilli s bojováním začala už v 9 letech a jako specialistka na brazilské Jiu Jitsu postupovala až do dospělosti. Momentálně drží v MMA i přes svou prohru v premiéře 16 výher v řadě. To je neskutečná statistika na jakoukoliv kategorii, přesto Zhang zůstává skromnou a uvolněnou. O tom se také rozhovořila pro čínský tisk.

"Myslím, že sem až moc v klidu," řekla Zhang. "Necítím se ve stresu nebo v nějakém tlaku. Mojí trenéři jsou možná o dost víc napjatější jak já. Chtěla bych cítit nervy, ale teď to jde těžko. To vše přijde až dorazím do oktagonu. Ale to už pak nejsou jen nervy, ale i vzrušení. Tyhle pocity získávám pokaždé, když se účastním boje, vstupuji do arény a slyším svou nástupovou muziku."

"Kdybych se mohla stát první (čínskou) šampionkou UFC, byl by to můj splněný sen. Také by to znamenalo, že je MMA opravdu více populární a zná ho také čím dal tím víc lidí v Číně, kteří se do něj mohou zapojit."

Co největší populrarizace MMA v její zemi je pro Zhang ještě větším snem než samotné vítězství. Momentálně to má rozdělené na etapy. "Mým prvním cílem je vyhrát o víkendu titul. Pokud bych dokázala vyhrát, tak se o tento sport začne zajímat o dost více lidí. Takovou podporu rozvoje u nás dokázali jenom sportovci jako Yao Ming (basketbal) a Li Na (běh přes překážky). Chci postupovat k úplně stejně, abych rozšířila v Číně MMA."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články