Jessica Andrade chce vyzvat Valentinu Shevchenko o druhý titul

Jessica Andrade chce vyzvat Valentinu Shevchenko o druhý titul zdroj: Profimedia

Šampionka slámové váhy chce nejprve porazit čínskou bojovnici a pak jít sebrat pás Shevchenkové.

Jessica Andrade má teď před sebou obhajobu titulu v slámové váze a 31. srpna v čínském Šen-čenu bude čelit domácí Weili Zhang, přesto už hledí i do budoucna. Její plány jsou hodně smělé a míří do muší divize, kterou ovládá brilantní Valentina Shevchenko.

"To je boj, který bych opravdu chtěla," řekla Brazilka pro web Portal do Vale Tudo. "Věřím, že pokud vyhraju příští fight, který je pro mě teď samozřejmě nejdůležitější, tak budu moci vyzvat Shevchenko. Ona je v muší váze nejlepší, takže by to pro měl byl skvělý test."

Andrade Namajunas zdroj: Profimedia

Andrade naposledy vypnula Rose Namajunas tvrdým slamem, za což se na ní snesla nevole především Claudie Gadelhy, že ve slámové váze nemá co dělat (náš článek). Teď by mohla prokázat, že vyšší váha je pro ní opravdu vhodnější. S Valentinou má navíc dobré vztahy, ale i přesto ji titul z další divize láká.

"Mám jí (Shevchenko) opravdu ráda. Vždycky když se potkáme, tak se obejmeme a popovídáme si. Je opravdu milá. Ale chci zjistit, na jakém levelu opravdu jsem a jestli jsem se zlepšila. Teď ubráním svůj titul a pak se hodlám zeptat, jestli by byla šance bojovat s Valentinou a stát se šampionkou ve dvou třídách."

Andrade tak jde ve stopách momentálního trendu "champ champ", tedy dvojitý šampion. Začal s tím Conor McGregor, který získal tituly v pérové a lehké váze, pokračoval Daniel Cormier, který to samé udělal v polotěžké a těžké, přidal se Henry Cejudo s muší a bantamovou a Amanda Nunes v bantamové a pérové.

Zdroje:  Portal do Valetudo , tisková zpráva

Nejnovější články