Mlátička Andrade bude obhajovat titul v Číně proti místní bojovnici

Mlátička Andrade bude obhajovat titul v Číně proti místní bojovnici zdroj: Profimedia

Jessica Andrade naskočí do obhajoby titulu v Číně, kde chce zjevně UFC využít potenciál obrovského publika.

UFC si 31. srpna odskočí přes moře a jako main fight nabídne souboj o titul v slámové váze. Šampionku Jessicu Andrade vyzve domácí bojovnice Weili Zhang.

Andrade, rodačce z brazilské Parané, patří momentálně pozice nejúspěšnější bojovnice v nejnižší váhové třídy v UFC. „Holka z farmy“ získala velikou fyzičku právě při pracích na poli. Když měla náhodou volný čas, přilnula k jihoamerické závislosti, k fotbalu. Chtěla být profesionální hráčkou a Sao Paulo ji dokonce nabídlo smlouvu, rodiče ale byli proti a tak v roce 2011 začala jako náhradu trénovat judo a jiu-jitsu.

Jessica Andrade zdroj: Profimedia

To ji nenaplňovalo tolik, jak by chtěla, a tak na sklonku toho samého roku vlétla do MMA. Její drsný styl a časté knockoutování soupeřek jí z brazilských divizních organizací vyneslo až do UFC. Začala v bantamové váze, ale po dvou prohrách ze tří fightů, šla o váhu níž. Z osmi zápasů v slámové váze prohrála jediný, titulový proti Joanně Jedrzejczyk. To si ovšem vykompenzovala letos v květnu, kdy drsným slamem poslala do bezvědomí Rose Namajunas a zvedla nad hlavu mistrovský pás. Teď jí čeká první obhajoba.

Weili Zhang si svůj životní příběh drží v hlubokém utajení. Jisté je ale to, že začínala v posilovně jako instruktorka a bavilo ji sledovat jiu-jitsu, které pak sama začala trénovat. Zálibu v zápasení přetavila v roce 2013 do profesionálních zápasů v MMA. Svůj úplně první sice prohrála, ale pak už naskočila na vítěznou cestu.

Zhang-Weili-defeats-Danielle-Taylor-UFC-227 Weili Zhang - Danielle Taylor, UFC 227 | zdroj: Profimedia

V jejím domácím Kunlunu předvedla neskutečnou sérii 16 výher v řadě. Zhang se řadí mezi univerzály, protože své soupeřky dokáže ukončit jak na zemi, tak pomocí KO. Všimli si toho samozřejmě i lidé okolo Dany Whitea a tak v srpnu 2018 nastoupila k prvnímu zápasu v UFC. Momentálně absolvovala už tři a prodloužila si jimi svoji sérii neporazitelnosti. Naposledy porazila na body jinak velmi talentovanou Tecii Torres, jíž tak vyřadila z diskuse o titul.

Je jasné, že UFC chce tímto zápasem promovat svoji značku v Číně, kde může vydělat závratné částky. Platí ale také, že Weili není nějak tlačená dopředu oproti ostatním. Rose Namajunas si chce dle slov svého týmu odpočinout. Tatiana Suarez si v zápase s Ninou Ansaroff poranila krk a prohra Niny ji z diskuse o titul prozatím vyřadila. A pak je v žebříčku aktuálně neaktivní Joanna Jedrzejczyk, Claudia Gadelha, které se teď vůbec nedaří a pak už sama Weili na vítězné vlně.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články