Shevchenko bude znovu obhajovat už v srpnu, vyzyvatelkou je veteránka Carmouche

Shevchenko bude znovu obhajovat už v srpnu, vyzyvatelkou je veteránka Carmouche zdroj: Profimedia

Další titulový zápas ženské muší váhy se uskuteční v Uruguayi.

Ještě se ani neutišily emoce po posledním tituláku Valentiny Shevchenko a už tu máme první informace o dalším. Brett Okamoto z ESPN v pozdním úterním večeru vydal informaci, že vše se odehraje v uruguayském hlavním městě Montevideu a už 10. srpna a vyzyvatelkou bude Liz Carmouche.

Shevchenko bude obhajovat svůj titul už podruhé. Pás získala v prosinci loňského roku v tuhé pětikolové bitvě proti Joanně Jedrzejczyk. Obhajobu má většina z nás v živé paměti, protože před 11 dny v rámci UFC 238 krutě vypla kopem do hlavy Jessicu Eye (viz náš článek). Zápas s Carmouche bude velice pikantní, protože se bude jednat o odvetu, kdy ještě v bantamové váze Liz zranila Valentinu takovým způsobem, že zápas ukončili doktoři.

Valentina Shevchenko Jessica Eye zdroj: Profimedia

Své zranění Shevchenko v tu dobu pro BJPenn Radio popsala následovně: „Celé kolo jsem dominovala, vycházely mi kombinace, dokonce jsem jí dostala na zem. Chtěla jsem jí zachytit nohu, ale ona se mi vysmýkla a dostala se zpátky na nohy. Vystřelila patu a ta mi přistála na levém obočí. Začalo mi to krvácet do oka, takže se doktor rozhodl zápas ukončit. Takhle jsem to rozhodně neplánovala a byla jsem připravená pokračovat, ale doktor rozhodl jinak.“

Liz Carmouche je dlouholetá stálice UFC. Spolu s Rondou Rousey se staly průkopnicemi ženských fightů v této organizaci. Kariéra této bývalé mariňačky je plná vzestupů a pádů. Dominuje silovým stylem a její dominancí je země. Posledních pět let ale už žádný z jejích zápasů neskončil jinak než na body. Momentálně drží sérii dvou výher v řadě.

Liz Carmouche Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

Našim fanouškům je známý především její poslední zápas, kdy těsně porazila v pražském UFC českou bojovnici Lucii Pudilovou, která se statečně rvala, ale bohužel to nestačilo. Carmouche se otevřeně hlásí k lesbické orientaci a je také velikou bojovnicí za vyškrtnutí marihuany ze seznamu zakázaných látek pro sportovce. 

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články