"Zápas Andrade by měl být anulován, tohle není technika" myslí si její bývalá soupeřka

"Zápas Andrade by měl být anulován, tohle není technika" myslí si její bývalá soupeřka zdroj: Profimedia

Po tvrdém KO, které Andrade předvedla v posledním zápase, se bouří některé bojovnice, které tvrdí, že je na jejich váhu moc silná.

Jessica Andrade je momentálně bez diskuze šampiónkou ve slámové váze. Od prohry s Joannou Jedrzejczyk jenom vyhrává a vše vyústilo v květnové UFC 237, kde v druhém kole doslova flákla o zem s Rose Namajunas (náš článek) a získala titulový pás. Rozhodně úctyhodný výkon a veliká ukázka síly. Některé další bojovnice ze „slámovky“, v čele s Claudií Gadelhou, si myslí, že zápas neměla vůbec dostat.

„Bylo těžké to sledovat,“ řekla Gadelha v rozhovoru pro Helen Yee. „Prostě si nemyslím, že je spravedlivé, aby Jessica bojovala ve slámové divizi. Je prostě mnohem silnější než všechny dívky odsud. Je mi líto, co se stalo Rose. Vždyť byla blízko smrti. A to je špatně. Bylo těžké se na to koukat.“

Jessica Andrade zdroj: Profimedia

Pravdou je, že KO, které Andrade použila, bylo z hodně stran nazýváno hraničním, ne-li nelegálním. A i když oficiální komise prohlásila, že šlo o regulérní zákrok, tak Gadelha trvá na zrušení výsledku. „Mělo by to být označeno jako No Contest (neodbojováno), tohle není nějaká technika, tohle není něco, co se naučíte v bojových uměních. Tohle není něco, co každý den trénujete v gymu.“

„Je to prostě brutální chvat, který by neměl dělat vůbec nikdo. A s energií a silou, které Jessica má, je pak následek pro Rose opravdu závažný,“ zakončila svůj kontroverzní rozhovor Gaedelha.

Andrade bude 31. srpna obhajovat svůj titul v Číně proti domácí soupeřce Weili Zhang (náš článek), Gaedelha momentálně žádný bout domluvený nemá.

Zdroje:  YouTube Helen Yee Sports , tisková zpráva

Nejnovější články