Bývala šampionka Joanna Jedrzejczyk odmítla zápas s Weili Zhang třikrát, ale teď už by svolila

Bývala šampionka Joanna Jedrzejczyk odmítla zápas s Weili Zhang třikrát, ale teď už by svolila zdroj: Profimedia

Jedrzejczyk je už sice téměř dva roky bez titulu, ale její sebevědomí neuvadá.

Nejlepší polská bojovnice Joanna Jedrzejczyk sice o titul ve slámové váze přišla, ale rozhodně se ho nevzdala. 12. října se postaví proti Michelle Waterson a věří, že vítězství by jí posunulo do titulového zápasu proti nynější držitelce Weili Zhang.

Zápas s ní sice v minulosti třikrát odmítla, ale uznává, že svoje schopnosti má a pro podcast MMA Fighting's Eurobash prozradila, že také Weili na šampionku tipovala. "Den před duelem Andrade se Zhang jsem říkala, že tento fight skončí v prvním kole a vsadila jsem si na Zhang. Vím jak je silná Jessica Andrade, ale také jsem byla překvapená, jak je Weili Zhang obrovská. Jessica Andrade je sice malá, ale hodně svalnatá, takže pro "slámovku" je velká, ale Weili Zhang je neskutečně silná a má neskutečné zbraně. Když jsem viděla před zápasem na sociálních mediích Jessicy trénink, nebyla jsem z toho nějak ohromená. Jen jsem si říkala: 'Sakra, pokud chce opravdu ubránit svůj pás, tak by měla pořádně zabrat,' ale neudělala to."

Jak jsme zmínili výše, Jedrzejczyk dříve nynější čínskou šampionku jako protivnici odmítala. Myslela si totiž, že by jí tento duel nikam neposunul. Chtěla zpátky svůj pás a nevěřila, že by se Zhang někdy mohla titulovému zápasu přiblížit. Teď názor změnila, i když si myslí, že je to především díky expanzi UFC do Číny. "Samozřejmě, že mi Weili Zhang nabízeli, ale mým cílem bylo bojovat o pás. Vzala jsem to po svém, teď budu bojovat s Waterson a pak si půjdu pro titul. Pomalu, krůček po krůčku, dosáhnu všech svých cílů a snů."

"Věc se má tak, že v Číně je nový UFC Performance Institute (obří moderní gym - poz. red.), takže pravděpodobně potřebovali uspořádat nějaký hodně dobrý fight. A tak uspořádali titulový zápas pro tohle čínské děvče. Ona to vyhrála. Dobře pro ní a já jsem za to také velice ráda. Myslím, že je velice silná, velmi dynamická a má skvělé údery. Doufám, že do té doby, než se mi postaví, bude pro UFC a pro její divizi dobrou šampionkou."

Zdroje:  MMA Fighting's Eurobash , tisková zpráva

Nejnovější články