"Nejsem smutná, udělali jsme vše správně," říká Andrade po ztrátě titulu

"Nejsem smutná, udělali jsme vše správně," říká Andrade po ztrátě titulu zdroj: Profimedia

I když padla po necelé minutě, Andrade nehledá výmluvy, ani nereaguje přehnaně.

Byl to nejrychlejší zápas večera. Brazilka Jessica Andrade kapitulovala o víkendu v titulovém zápase UFC ve slámové váze už po 42 vteřinách. Vyzyvatelka, domácí Číňanka Weili Zhang, ji smrští loktů a kolen nedala moc šancí. Teď už bývala šampionka shrnula veškeré dojmy dnes v noci na svém instagramovém účtu. A už teď můžeme s jistotou říct, že neztratila nic ze svého odhodlání.

"Čekala jsem na nějaký klidnější moment, abych vám mohla napsat," sdělila Andrade." Chtěla bych poděkovat za podporu všem svým opravdovým fanouškům a přátelům. Nejsem smutná, udělali jsme vše správně, trénink proběhl jak měl a já byla soustředěná. Na málokterý zápas jsem se připravovala takhle, ale bohužel se Zhang trefila první a mě to úplně rozhodilo. Pak přišla série loktů, ze kterých jsem se snažila dostat a trochu se otřepat, ale hned následovalo koleno a to už nebylo možné pokračovat. Necítím se trapně, protože se to jednoho dne stane všem bojovníkům. Stalo se to Aldovi, Joanně, Cyborg, Andersonu Silvovi i Junioru Ciganovi. "

Jessica Andrade Weili Zhang zdroj: Profimedia

"Každopádně, můj mistr Gilliard Parana i celý můj tým PRVT odvedli dobrou práci. Nejde říct, že se dalo něco udělat lépe, protože my jsme udělali maximum. K čemu by byly série vítězství, kdybyste neochutnali občas porážku? Šampiona nedělají jenom výhry. Není to moje první prohra a rozhodně nebyla ani poslední. Vím, jak se všemu postavit. Té lavině kritiky a absurdit, které teď Brazilci říkají. Já mam pro tyhle kritiky jenom jednu zprávu: NIKDO NECHODÍ DO OKTAGONU PROHRÁT. Já si vybrala kariéru, do které tyhle věci patří a vím, že se vrátím silnější."

"Není to konec světa, je to jenom restart. Mám solidní kariéru s 27 fighty a jsem první Brazilkou, která bojovala v UFC. Jsem veteránkou ženského MMA. Teď jsem první v žebříčku, protože nade mnou je jen šampionka Weili Zhang, která bojovala opravdu výborně a titul si zaslouží. Pokračujeme na vrcholu, protože to je naše místo a život jde dál!"

Jessica Andrade Weili Zhang zdroj: Profimedia

"Mám po svém boku neuvěřitelné lidi. Teď se ale nemůžu dočkat, až se vrátím domů, abych si odpočinula a byla s přáteli a s rodinou, protože ti mě opravdu znají a vědí, že poslední měsíce nebyly vůbec snadné. Měla jsem osm vyčerpávajících měsíců plných práce, ale stálo to za to. Dobře se mi spí, protože vím, že jsem svoji práci vykonala dobře. Dala jsem brazilské zemi štěstí a nemám se za co stydět."

Andrade by se do oktagonu podle posledních informací měla vrátit někdy v prvních měsících příštího roku a očekává se, že nastoupí ve slámové váze proti další zájemkyni o titulový zápas. Sama Brazilka krátce po zápase avizovala pro domácí tisk, že rozhodně hodlá dosáhnou odvety proti Zhang.

Zdroje:  Instagram Jessica Andrade , tisková zpráva

Nejnovější články