Souboj s váhou všichni bojovníci zvládli, večer je čeká první kolo šestnáctičlenného turnaje v thajském boxu

Souboj s váhou všichni bojovníci zvládli, večer je čeká první kolo šestnáctičlenného turnaje v thajském boxu zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Projekt UPC: Cesta bojovníka dnes přinese čtvrtfinálový turnaj. Šestnáct bojovníků se popere o postup do nejlepší osmičky.

Dnes v ranních hodinách proběhlo v pražském Spejbl gymu oficiální vážení před večerním turnajem UPC: Cesta bojovníka. Ve čtvrtfinále poměří síly šestnáctka bojovníků z Čech a Slovenska. Bojovat se bude ve váze do 63,5 kg, kterou všichni bez větších problémů splnili.

Pojďme se podívat na jednotlivé zápasy:

Matěj Trčka (Spejbl gym) vs. Lukáš Mandinec (Victory gym)

Oba se již střetli v roce 2019, tehdy se z výhry radoval Trčka, avšak Mandinec vzkázal, že tehdy nebyl ve formě a ani moc netrénoval, což bude chtít ukázat dnes večer. Oba patří k nejzkušenějším bojovníkům na startovce a jejich souboj slibuje parádní podívanou.

Trčka vs Mandinec UPC Fight zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Nikolas Krivák (Dracula gym) vs. Martin Petráš (Tik Tak Rokycany) 

Svěřenec legendy slovenského thaiboxu Vlado Moravčíka Nikolas Krivák byl další, kdo si vybral svého soupeře. Chce prý k vítězství projít nejtěžší možnou cestou, a tak si zvolil do prvního zápasu Petráše. Oba bojovníci vyznávají ortodoxní muaythai styl boje. Ač jsou oba velmi mladí, zkušeností mají na rozdávání a pyšní se dohromady téměř 100 zápasy.

E65AEEB2-2823-4CD4-AB9E-BF178EEC9D92 zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Renat Beket (Spejbl gym) vs. Jan Černý (Palec gym)

Další z očekávaných odvet, tentokrát mezi dvěma bojovníky, kteří se dobře znají ze společných sparingových tréninků. První zápas vzájemný zápas vyhrál Černý, což prý Beket špatně nesl a nyní chce své předchozí zaváhání ve velkém stylu odčinit. Černý bude naopak chtít potvrdit, že on je tím lepším.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UPC Fight (@upcfight)

Lubomír Pindus (Huteam Praha) vs. David Merenda (Lumberjack gym)

Píďa patří mezi služebně nejstarší bojovníky na startovce, a byť již dlouho nezápasil, určitě má schované nějaké triky v rukávu. Během společného soustředění však očividně nebyl v dobré fyzické kondici a působil jako nejslabší článek. I proto si ho do čtvrtfinále vybral David Merenda, který začínal s boxem a bude tedy oproti ortodoxnímu thaiboxerovi sázet především na své údery.

  AE5BEF46-93C4-47CC-AD2C-9EB3665B9E48 zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Denis Hnídek (Spejbl gym) vs. Marek Beták (Sklep - Orlová)

Ambiciózní Denis "Atom" Hnídek plánuje ve svém prvním zápase vyslat jasný vzkaz zbylým soupeřům. Zatímco Hnídek trénuje v prestižním pražském Spejbl gymu, Beták se připravuje ve sklepě, svým neortodoxním stylem využívajícím prvky capoeiry by ale mohl zkušenějšího soupeře překvapit.

Hnídek vs. Beták Denis Hnídek vs. Marek Beták. | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Rastislav Klimáček (Victory gym) vs. Lorenzo Musca (Pretorian fight club)

Klimáček je velezkušený fighter, který má nabito ostrýma. Můžeme očekávat skvělou práci s lokty a koleny, velmi slušnou kondici a přehled v zápase. Musca je Ital žijící v Ostravě. Není tolik vyzápasený jako Klimáček, nicméně trenérsky ho vede legendární Ostravák Jakub Gazdík, který Muscu v tělocvičně nelidsky drtí, a chystá ho na nemožné. 

Filip Hauser (Palec gym) vs. Boris Zavadský (Alexgym)

Velmi zajímavý československý souboj. Zavadský je výrazně těžší a do váhy bude dost shazovat, má větší zápasové zkušenosti a určitě na tom bude lépe silově. Jeho zápasová bilance však střídá výhru s prohrou, oproti tomu Hauser jede na vítězné vlně, kdy většinu svých zápasů ukončil před limitem. Tenhle zápas na body pravděpodobně neskončí.

Hauser vs. Zavadský Hauser vs. Zavadský | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight  

Leonard Borák (Diamond gym) vs. Dominik Haška (Sad gym Zlín)

Borák je velmi zkušený fighter, který trénuje po boku vítěze turnaje Oktagon Underground: Last man standing Milana Páleše. Chce vyhrát celý turnaj, aby mohl seknout s prací v továrně a věnovat se čistě zápasení. Haška je univerzální bojovník, který zápasil snad ve všech stylech, má neortodoxní styl boje, atypické a špatně čitelné kombinace, na které je zvyklý z MMA. 

Haška vs. Borák Haška vs. Borák | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Celý turnaj UPC: Cesta bojovníka bude možné sledovat dnes od 19:00 na www.livesignal.tv. Přenos stojí 299 Kč.

Zdroje:  UPC Fight - tisková zpráva

Nejnovější články