Stephens versus Kattar, uvidíme nejrychlejší KO v historii UFC?

Stephens versus Kattar, uvidíme nejrychlejší KO v historii UFC? zdroj: Profimedia

Střet dvou bojovníků z TOP 10 pérové váhy slibuje divácky velmi atraktivní podívanou a KO před limitem.

Karta UFC 249 je plná zápasů, které slibují divácky velmi atraktivní bitvy. Jedním z favoritů na zápas večera je na papíře také duel Calvin Kattar vs. Jeremy Stephens. Oba jsou mezi TOP 10 bojovníky pérové váhy, a i když se už asi šampiony nestanou, na jejich zápasy se budou fanoušci vždycky těšit.

  Calvin Kattar vs Shane Burgos Shane Burgos vs. Calvin Kattar | zdroj: Profimedia

Favoritem je Kattar (20-4), kterému aktuálně v žebříčku featherweight patří 9. místo. Jeho výhodou bude určitě pár centimetrů dosahu navíc a také vyšší kadence úderů, než mívá jeho soupeř. Z posledních zápasů má také lepší skóre (2:2) a na body ho v UFC udolal pouze a Renato Carneiro a rozjetý Zabit Magomedsharipov, kterému ale výhru rozhodně nedal zadarmo.

Teď je rád, že se utká právě s tvrďákem Stephensem. "Jsem šťastný, že mám tanečního parťáka, který je ochotný projít se mnou přes všechen ten chaos, a navíc stojí v žebříčku výš než já. O to sladší bude vítězství."

Veterán Jeremy Stephens (28:17), aktuálně #7 pérové váhy, se do širšího povědomí zapsal trochu nešťastně během tiskové konference, když se snažil vyzvat Conora McGregora. „Kdo je dopr** ten chlap?“ uzemnil ho tehdy hvězdný Ir a jeho hláška mezi fanoušky MMA doslova zlidověla.

jeremy stephens Jeremy Stephens - Zabit Magomedsharipov | zdroj: Profimedia

Jenže tvrďák přezdívaný „Lil Heaten“ si zaslouží rozhodně pozornost díky svým výkonům uvnitř oktagonu. 19krát vyhrál způsobem T/KO a jelikož vyhledává přestřelky v postoji, jeho zápasy většinou patřily k těm nejatraktivnějším. V poslední době se mu ale nedařilo. Nejprve ho úderem na tělo ukončil José Aldo a následně nestačil ani na neortodoxní techniky Zabita Magomedsharipova a Yaira Rodrigueze. O to větší ale bude mít motivaci v zápase s Kattarem ukázat, že ještě nepatří do starého železa.

A "pouhá" výhra mu nestačí. V duchu si totiž maluje "KO rychlejší než dal Masvidal (4 vteřiny) a o 3 dny později budu zápasit znova. Ukážu svoji chuť vyhrát, srdce, koule... Cítím, že mě v tomhle zápase spousta lidí odepisuje, favorizují Kattara. Snil jsem o tom, že mě mlátí tak, že odletím 3 metry pryč. Trénoval jsem na souboj s monstrem."

Jelikož oba vyznávají ryzí boj v postoji bez „přehnaného“ taktizování, nezbývá než si na neděli ráno nastavit budík s dostatečným předstihem, protože tenhle zápas nechcete zmeškat.

Zdroje:  scmp.com , ufc.com

Nejnovější články