Těsně před životním zápasem Tyson Fury přiznal, že bojuje s depresemi

Těsně před životním zápasem Tyson Fury přiznal, že bojuje s depresemi zdroj: Profimedia

Jeden z nejlepších boxerů současnosti neustále bojuje se svými depresemi a jediný klid nachází v boxu.

Jen pár dní zbývá od jednoho z největších boxerských duelů tohoto roku. Dlouho očekávaný rematch mezi britským nezmarem Tysonem Furym a americkým bombardérem Deontayem Wilderem se odehraje už v sobotu v Las Vegas, ale nevypadá to, že by Tyson Fury byl psychicky úplně v pohodě.

I přestože je v nejlepších letech a na vrcholku své boxerské kariéry, deprese, které Tysona Furyho provázely posledních pár let, úplně nezmizely a Tyson v rozhovoru pro The Independent přiznal, že jej provází „myšlenky na sebevraždu“ každý týden.

„Jo, neděle jsou obtížné. Protože to mám den volno a v neděli není trénink. A je to pro mě prostě těžké. Jsem workoholik, mám rád, když mám co na práci každý den. Miluju trénink a miluju režim, který je v gymu a když tam nejsem, cítím se špatně. V neděli tam nechodím a to se pak cítím blbě. Ale jakmile přijde pondělí, zase se cítím fantasticky,“ svěřil se jinak velice tvrdý boxer.

Tyson Fury je sice slavný boxer, který je finančně zajištěný a má rodinné zázemí, nicméně už dlouhou dobu trpí psychickými problémy. V roce 2016 pro časopis Rolling Stones řekl, že trpí depresemi a že nemá chuť žít:

Všechny peníze na světě a sláva neznamenají nic, když jste nešťastní. Chodím za psychiatry a říkají, že mám verzi bipolarity, manické deprese. Ani se nechci probudit a doufám, že jeden den zemřu,“ promluvil otevřeně Fury.

Díky svým depresím Fury v minulosti hodně bojoval s kokainem i alkoholem, ale snad je díky tvrdému režimu v boxerské tělocvičně na dobré cestě ke zotavení.

Tyson Fury Tyson Fury | zdroj: Profimedia

Ve svých 31 letech je Fury na vrcholu své kariéry, s velice působivým skóre 29 vítězství ze 30 zápasů. Jedinou kaňkou je právě remíza s Deontayem Wilderem z roku 2018, kdy oba borci předvedli skvělý zápas. Fury Wildera přeboxoval, ale ten jej dvakrát srazil na zem a zejména u posledního knockdownu nikdo nevěřil, že by se mohl Fury znovu zvednout. Ten se však otřepal jakoby nic a zápas doboxoval.

A teď si proti Wilderovi, který má v současnosti snad nejtvrdší úder na světě, věří ještě více:

„Minule jsem trénoval jen půl roku a předtím jsem měl pauzu 3 roky. Teď jsem aktivní, měl jsem 5 zápasů za sebou a za poslední dva roky jsem nepřestal trénovat.“

Deontay Wilder je ale pořádně nebezpečný chlapík, který ještě nepoznal porážku a má na kontě 43 zápasů, z toho 41 KO a pouze jednu remízu – právě s Furym.

Zápas se odehraje už tuto neděli ráno, 22. února v Las Vegas a ať to dopadne jakkoliv, bude se na co koukat.

Zdroje:  The Independent , BJPenn.com

Nejnovější články