Těžkotonážník Lukáš Fajk bude o víkendu boxovat s Američanem, který knockoutoval legendárního Tysona

Těžkotonážník Lukáš Fajk bude o víkendu boxovat s Američanem, který knockoutoval legendárního Tysona Danny Williams vs. Mike Tyson | zdroj: Profimedia

V sobotu se v Plzni odehraje další galavečer boxu organizace Patron Boxing, kde hlavní zápas obstará Lukáš Fajk. Utká se s velezkušeným britským boxerem, který se proslavil brutálním KO legendárního Mikea Tysona.

Lukáš Fajk kácí jednoho soupeře za druhým a je momentálně jednou z největších nadějí české boxerské stáje Patron Boxing. Ta v sobotu 18. února uspořádá v plzeňské hale TJ Slavoj galavečer ve spolupráci s organizací Lukáše Konečného TOHLE JE BOX. Jedním z vrcholů večera bude právě zápas Fajka, jenž se představí proti zkušenému britskému veteránovi.

Fajk má prozatím profesionální bilanci šest vítězství a jedna prohra. Tu obdržel před necelým rokem, kdy podlehl donedávna neporaženému Němci Kadiruvovi. Porážka jej ale dle jeho vlastních slov posilnila a plánuje velké věci.

„Já chci box dotáhnout na nejvyšší příčku, mě nezajímá Česká republika. Řekl jsem, že chci vyčistit Českou republiku, tím jsem si docela protiřečil, tady není koho čistit, moje cíle jsou světové. Chci být jednička ve světě,“ řekl tehdy v rozhovoru pro server Kaocko. „Jedničkou tady je můj týmový kolega, tím je Vasil Ducár. Je tady také Vašek Pejsar, kterého stoprocentně chci,“ jmenoval špičku domácí scény.

Právě Václav Pejsar byl ten, kterého Fajk společně se svým týmem Patron Boxing vyzval na souboj, nicméně v tomto případě tvrdě narazil. Pejsar totiž naznačil, že podmínky, které mu nabídla soupeřova stáj, byly směšné a Fajka obvinil z toho, že se jen snaží vyšplhat po jeho jménu nahoru.

„Lukáš říká, že mě opět vyzývá, ať už seberu koule. Neboj, koule na tebe mám, na tebe dost velký, tím tě nechci shazovat. Je mi jasný, že ty, jako mladý kluk a dravec, se chceš skrz mě dostat dál, když už mi je 38 let a myslíš si, že jsem vyčpělý,“ reagoval na Fajkovu výzvu. „Ty říkáš, že mi nabídli nadstandardní podmínky. Vyřiď svému šéfovi, že si ze mě musí dělat pr*el, jestli tomuhle říká nadstandardní podmínky,“ smetl ze stolu nabídku organizace.

Ta tak nachystala pro dravého Fajka britského veterána, jenž má za sebou bohatou zápasnickou historii. Jedná se o Dannyho Williamse, který ač v červenci oslaví padesátku, rozhodně není žádné ořezávátko. Během své kariéry totiž bojoval s takovými jmény, jakými jsou například Ukrajinec Vitali Kličko či legendární bijec Mike Tyson.

Druhého jmenovaného dokonce dokázal v roce 2004 brutálně knockoutovat ve čtvrtém kole. Nutno však dodat, že "Železný Mike" byl již v té době na sklonku kariéry a už to dávno nebyl ten obávaný boxer, který děsil své soupeře pouhým pohledem. I tak je ale pro fanoušky bojových sportů úžasná příležitost vidět na domácí půdě legendárního boxera v souboji generací s dravým Fajkem, i když jeho poslední výsledky již naznačují, že by se měl pomalu chystat do boxerského důchodu. Z posledních sedmi zápasů totiž rovných šest prohrál a Fajk by tak měl být jasným favoritem. 

„Minulý rok jsem odboxoval šest zápasů, což si myslím, že je velká porce zápasů. Měl jsem tam docela těžký zápasy, i když třeba soupeři někteří nebyli tak kvalitní. Ale i tak to nebyly lehký zápasy, něco jsem tam nakoupil. Takže mě to posunulo zase o krok dál, vyboxoval jsem se více v profi a myslím si, že ty těžší zápasy teď ještě přijdou, ty extrémy, a těším se na ně. Je čas už na tyhle velký zápasy a jsem tady, tak pojďme do toho,“ láká Fajk fanoušky v medailonku na Instagramu organizace.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Zdroje:  kaocko.cz , Patron boxing

Nejnovější články