V českém boxu to vře! Pejsar si stěžuje, že za výhru nad Fajkem nic nedostane. Je to lež, brání se promotér

V českém boxu to vře! Pejsar si stěžuje, že za výhru nad Fajkem nic nedostane. Je to lež, brání se promotér Václav Pejsar před odvetou s Vasilem Ducárem | zdroj: FOTO: Se svolením Patron Boxing

Únorový galavečer The Ring, který vzniká ve spolupráci organizací Patron Boxing a Tohle je box, by mohl přijít o hlavní hvězdu. Václav Pejsar totiž nesouhlasí s nastavenými finančními podmínkami.

K bitvě mezi Lukášem Fajkem a Václavem Pejsarem se už nějaký čas schyluje. Přední domácí boxeři se oťukávali už v září, kdy se Pejsar podruhé utkal s Vasilem Ducárem o titul v křížové váze. Na tehdejší tiskové konferenci šlo ještě o veskrze přátelskou výměnu názorů. Situace se ale lehce vyostřila. “Lukáš říká, že mě opět vyzývá, ať už seberu koule. Takže tohle byla první výzva, kterou jsem od tebe viděl, Lukáši, do té doby se mi žádná nedonesla. Neboj se, koule na tebe mám, na tebe je mám dost velké,” reagoval Pejsar na výrok ze strany rozjetého Fajka.

Soupeře vnímá jako mladou krev, která se dere na jeho místo, Fajk je ostatně o 12 let mladší. “Je mi jasné, že ty jako mladý kluk, dravec, se přese mě chceš dostat, když už je mi 38 let. Myslíš si, že už jsem vyčpělý a samozřejmě jsem ještě dobře postavený v rankingu, to by se ti mohlo hodit, stejně jako celému vedení Patron Boxingu, abyste se přese mě dostali nahoru k zajímavým zápasům.” Dohoda kolem vzájemného souboje se mu ale nepozdává.

“Takže poslouchej – vy potřebujete mě, ne já vás,” zdůraznil a plynule přešel k otázce ohledně peněz. “Říkáš, že mi nabídli nadstandardní podmínky. Vyřiď svému šéfovi, že si ze mě musí dělat pr**l, jestli tomuhle říká nadstandardní podmínky. Já o tomhle nemluvím nikde veřejně, ale pak jsem akorát za blbce. Teď vám to tady řeknu na rovinu – vítěz nebere nic, poražený si něco odnese. A to ještě zdaleka nejsou peníze, které bych si představoval,” poukázal na podivné rozvržení “odměn”.

Fajk ale celou situaci vidí trochu jinak. “Pejsar ukázal, jaký je potkan. Jednou povídá příběhy o tom, že sport dělá ze srdce, a potom, že to dělá jenom pro prachy,” reagoval krátce poté. “Stejně jednou budeš muset obhájit. Jediný, kdo tu je, jsem já. Když se tomu budeš vyhýbat, tak si můžeš dovézt zase nějaké šraňky, které ti spadnou v prvním kole někde v hospůdce v Ústí,” nabídl alternativní možnost. Sparring partner Vasila Ducára nastínil, že si klidně počká, až bude Pejsarovi pás odebrán. “Vybojuju si ho s někým, kdo má úroveň a není ze mě pos**ný.”

Také jemu připadají okolnosti trochu podezřelé, problém však vidí na straně Pejsara. “Finance, co jsou ve smlouvě, profíci prostě neřeší. Akorát to ukazuje, jaký jsi křivák. A ještě plácáš kraviny, protože to tak není. Domluva s tvým manažerem je úplně jiná.” Fajk si také dovolil malý odhad ohledně žebříčku, vzhledem k rozdílným kategoriím jsou podle něj oba na přibližně stejné úrovni. “To, že tomu nerozumíš, to je tvoje hloupost a výmluvy, abys zase v Česku nedostal, jako je u tebe poslední dobou zvykem.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

A jelikož Pejsar přímo nařkl organizaci Patron Boxing, vyjádřil se k věci i její zakladatel Patrik Knopp. “Byl jsem nucen se vyjádřit k dané situaci, jelikož nás označil jako intrikány,” vysvětlil ve videu na Instagramu. “Jednáme o zápase a odměně pro Lukáše Fajka a Vencu Pejsara. Nikdy nepadlo, že ten, kdo vyhraje, nedostane vůbec nic. Je to absolutní nesmysl,” bránil se promotér. Zároveň zdůraznil, že už Pejsar musel o zápase v Plzni dávno vědět, jelikož ho promotér organizace Tohle je box Lukáš Konečný už v polovině prosince zapsal do systému BoxRec. “Takže opět – další lež z Vencovy strany. Venco, měl by sis udělat pořádek v komunikaci mezi tebou a tvojí stájí, protože já mám úplně jiné informace. A nezlob se, ale musím jednat pouze s tvojí stájí, protože jsi pod její smlouvou. Já s tebou ani o penězích jednat nemůžu. Vždyť už jsme si to několikrát říkali. Je to pořád dokola,” rozohnil se.

Zdá se, že promotéři zúčastněných organizací mají s domlouváním zápasu opravdu hodně práce. Zda Václav Pejsar na duel nakonec kývne, to bychom se měli dozvědět relativně brzy, galavečer se totiž uskuteční už 18. února.

Zdroje:  Patron Boxing - Instagram , ProBoxing - Facebook

Nejnovější články