UFC 254 bonusy –⁠ Khabib byl oceněn za výkon večera, kdo další si odnesl prémii 50 tisíc dolarů?

UFC 254 bonusy –⁠ Khabib byl oceněn za výkon večera, kdo další si odnesl prémii 50 tisíc dolarů? zdroj: Profimedia

UFC 254 odsýpalo od začátku do konce a jen málo zápasů museli rozhodovat bodoví rozhodčí. V nabité konkurenci se blýskli čtyři bojovníci, kteří byli za své výkony po zásluze odměněni.

Jeden z nejočekávanějších turnajů roku 2020 je za námi a UFC už se z Abú Zabí přesouvá zpět do Las Vegas, kde nás příští týden čeká rozlučkový zápas Andersona Silvy a také Makhmud Muradov proti Kevinu Hollandovi. Pojďme se ale ještě ohlédnout zpět a podívat se na to, kdo podle UFC předvedl nejlepší výkony.

Khabib Nurmagomedov dotáhl svou sérii vítězství bez porážky na neuvěřitelných 29. Ačkoliv údajně bojoval se zlomenými prsty, nedal to na sobě znát a Gaethjemu ve 2. kole ukázal, že na zemi je prostě na úplně jiné úrovni. Za svůj dominantní výkon si ocenění za výkon večera rozhodně zasloužil nehledě na to, že to byl jeho poslední zápas.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC Europe (@ufceurope),Říj 24, 2020 v 1:59 PDT

Možná ještě impresivnější byl ale výkon Magomeda Ankalaeva. Ten ve vyhrocené odvetě s moldavským Hulkem Ionem Cutelabou ukázal, že přestože první zápas vyhrál díky chybě rozhodčího, nejspíš by to zvládl i bez ní. Moldavan byl sice tím, kdo celou dobu tlačil a do úderů dával hrozivou sílu, avšak Dagestánec jeho útoky přebíral a trpělivě čekal na svou šanci. Znovu se ukázalo, že správné načasování a přesnost porazí hrubou sílu. Tohle KO rozhodně nebylo nic pro slabší povahy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Říj 26, 2020 v 12:32 PDT

Na nejlepší zápas jsou však třeba dva. A to přesně ukázali v domluvené váze do 140 liber (63,5 kg) Angličan Nathaniel Wood a Američan Casey Kenney. Do souboje oba vlétli v neskutečně vysokém tempu a následujících 15 minut už nezpomalili. Kop střídal kop a málokterý útok zůstal bez okamžité odpovědi z druhé strany. Zpočátku každého kola měl mírně navrch Wood, ale Kenney postupně převažoval misky vah na svou stranu

Není se čemu divit, že oba ihned po skončení téhle bitvy vyskočili na pletivo a jali se oslavovat domnělé vítězství. Byl to zkrátka jeden z těch zápasů, kdy by si zasloužili vyhrát oba. Rozhodčí se však přiklonili na stranu Kenneyho. Wooda může utěšit alespoň pěkná finanční prémie a fakt, že se blýskl ve velmi silné konkurenci na nejsledovanějším turnaji roku.

Nejnovější články