UFC 265 preview – které zápasy a bojovníky si rozhodně nenechat ujít

UFC 265 preview – které zápasy a bojovníky si rozhodně nenechat ujít zdroj: Profimedia

Vybrali jsme pro vás ty papírově nejlepší zápasy z nadcházejícího UFC 265. V neděli ráno se MMA fanoušci rozhodně nudit nebudou.

Další z velkých číslovaných turnajů je tu, UFC 265 se odehraje již v neděli ráno našeho času v americkém Houstonu. A byť mu na první pohled možná chybí velké hvězdy, nenechte se mýlit, protože potenciálně zajímavých zápasů je na startovce více než dost. Celkově dostaneme menu o 13 chodech, v tom hlavním se o prozatimní titul těžké váhy poperou "Černá bestie" Derrick Lewis a neporažený francouzský talent Ciryl Gane. O tomhle zajímavém souboji knockoutéra s technikem jsme už psali tady, pojďme se tedy podívat také na ostatní zajímavé fighty.

Jose Aldo vs. Pedro Munhoz

Legendu jménem Jose Aldo (29-7) asi není potřeba většině fanoušků představovat. Tenhle Brazilec válčí mezi profíky v oktagonu už od roku 2004 a dlouho byl považován za možná nejlepšího bojovníka vůbec. Jeho neohroženou vládu zastavil až v roce 2015 Conor McGregor. Od té doby Aldo sice nasbíral více porážek než výher, ale stále čelil tomu nejlepšímu, co lze v UFC najít. Pérovou váhu nakonec opustil a rozhodl se přejít do nižšího bantamu (-61,7 kg). Pokus znovu usednout na trůn mu sice proti Petru Yanovi nevyšel, ale Brazilec se stále drží na dosah další šance.

Nyní Alda prověří jeho o dva dny starší krajan Pedro Munhoz (19-5), který se rovněž už dlouho drží mezi špičkou bantamové váhy a pomalu z každého druhého zápasu odchází s bonusem za výkon. Mezi jeho nejcennější zářezy patří TKO někdejšího šampiona Cody Garbrandta. A právě tenhle zápas by nám mohl napovědět, jak to bude probíhat s Aldem. Munhoz je býk, který nepřestává tlačit, i když dostává. Jeho tvrdá brada zatím odolala sebetvrdšímu úderu, takže jí věří a neodmítne žádnou bezhlavou přestřelku. Aldo je ale skvělý counter-striker, takže by mu tento styl mohl vyhovovat.

Každopádně tenhle fight má všechny předpoklady k tomu stát se nejlepším zápasem večera.

Michael Chiesa vs. Vicente Luque

Na prémii 50 tisíc dolarů si nepokrytě brousí zuby také další brazilský bojovník na startovce –⁠ Vicente Luque. Ten Chiesovi slibuje, že ho buďto pošle k zemi KO anebo spolu svedou válku večera. Američan je spíše zemař, takže nás čeká klasický souboj stylů a o vítězi rozhodne to, kdo si prosadí ten svůj. Zápasu jsme věnovali také samostatný článek.

Song Yadong vs. Casey Kenney

Souboj v bantamové váze mezi dvěma borci, kteří měli solidně našlápnuto, ale v posledních zápasech zaváhali. Teprve 23letý Číňan Song Yadong (16-5-1) před tím stihl nasbírat 5 vítězství a jednu remízu a v UFC dlouho hledal přemožitele. Vyznává především boj v postoji, kde může věřit své silné pravačce, která už k zemi poslala nejednoho soupeře.

Američan Kenney (16-3-1) naposledy dostal šanci poměřit síly s někdejším šampionem Dominickem Cruzem, na neortodoxní legendu však nestačil. Oproti svému nynějšímu soupeři nemůže spoléhat na knockoutový úder, takže se bude muset snažit bodovat, případně vzít boj na zem, kde by měl mít navrch. Podle bookmakerů je mírným favoritem.

PRELIMS část

Rafael Fiziev vs. Bobby Green

I prelims karta má rozhodně, co nabídnout. Rafael Fiziev (9-1) se vydal ve šlépějích své slavnější krajanky Valentiny Shevchenko a thaiboxerský ring vyměnil za oktagon. V menších organizacích všechny soupeře kosil před limitem, a tak se mu po pouhých 6 zápasech ozvalo UFC. Hned v úvodním zápase si vybral smůlu a padl v prvním kole TKO. Po dvou bodových výhrách ale naposledy ukázal svůj potenciál, když "Moicana" Carneira vypnul KO. 

Nyní ho čeká další test v podobě veterána Bobby Greena (27-11-1), pro něhož to bude už 16. zápas pod hlavičkou UFC. Na nejvyšší příčky lehké váhy se však nikdy nedostal. Čas v oktagonu si ale viditelně užívá a rád si se soupeři v průběhu soubojů povídá. V kombinaci s tím, že ruce často sebevědomě nosí u pasu, by se mu to však v souboji se zabijákem kalibru Fizieva mohlo šeredně vymstít podobně jako kdysi proti Poirierovi.

Karolina Kowalkiewicz vs. Jessica Penne

Obě bojovnice již zřejmě mají to nejlepší za sebou a budou bojovat spíš o záchranu v organizaci. Přesto, nebo právě proto, by to mohl být zajímavý vyrovnaný souboj. Polská bojovnice jako neporažená vystoupala až na vrchol, kde se střetla se slavnější krajankou Jedrzejczyk. V ostře sledovaném souboji prohrála a následoval strmý pád, který se ne a ne zastavit. Američanka je na tom o něco lépe. Po třech prohrách si totiž dala čtyřletou pauzu. Do akce se vrátila až letos a smolnou sérii přetnula. Uvidíme tedy, jestli ve 38 letech chytla druhý dech a na sklonku kariéry se ještě jednou probije k titulové šanci.

Na celou startovku se můžete podívat ZDE.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články