Brazilec Luque slibuje Chiesovi KO nebo nejlepší zápas večera. Na jeho největší zbraň má prý eso v rukávu

Brazilec Luque slibuje Chiesovi KO nebo nejlepší zápas večera. Na jeho největší zbraň má prý eso v rukávu Vicente Luque - Tyron Woodley | zdroj: Getty Images

Brazílie versus Amerika, ale také postojář knockoutér proti zemařovi. O vítězi rozhodne to, kdo si dokáže prosadit svůj styl, máme ale prý čekat KO nebo nejlepší zápas večera.

Tento duel bude klasickým střetnutím tvrdého strikera v podobě brazilského bojovníka Vicenta Luqueho se skvělým grapplerem Michaelem Chiesou a bude tak především záležet, kdo dokáže tomu druhému vnutit svůj styl boje. A Vicente Luque věří, že to bude právě jeho boj v postoji, kterým si prosadí vítězství:

„Papírově je to zápas mezi strikerem a grapplerem. Není tajemstvím, že tam půjdu a budu se ho snažit knockoutovat,“ prozradil svoji taktiku Luque. Zároveň taky ví, co čekat od Chiesy a zná jeho silné stránky. „On tam půjde a bude se mě snažit dostat na zem a donutit mě odklepat. To je to co dělá a já dělám zase postoj. Ale taky umím zem, jsem v jiu-jitsu dobrý, umím to na zemi zkomplikovat. On je lepší grappler než já, protože se na to soustředí a je nebezpečný, ale já taky dokážu vytáhnout eso z rukávu a překvapit ho.“

Luque má velice agresivní styl a spoléhá se na tvrdé kombinace, které činí jeho soupeřům problémy. Jeho zápasy jsou vždy velice atraktivní a pokud si zápas dokáže udržet v postoji, bude tento duel určitě jedním z kandidátů na zápas večera. A brazilský bojovník je přesvědčený, že to zvládne:

„V postoji mám výhodu a umím na něj vyvinout tlak, a to taky budu dělat. Takový tlak, jaký dělám já, je těžké zvládnout, takže uvidíme. Jestli to zvládne ustát, bude to nejlepší zápas večera. Pokud ne, tak si myslím, že ho ukončím. Pokaždé, když tam vejdu, představuju si, že svého soupeře knockoutuju, především díky mému stylu. Pořád se snažím zápas ukončit. Mám v arzenálu také submise, ale vždy se dívám po knockoutu.

Chiesa je v současné době na páté pozici v žebříčku welterové divize a Luque mu hned v závěsu šlape ze šesté pozice na paty. Brazilský bojovník je v současné době na vítězné vlně tří vítězství za sebou a případné vítězství nad pátým Chiesou by mu mohlo otevřít bránu do nejužší špičky divize a v budoucnu možná také k titulovému zápasu. To si uvědomuje i sám Luque:

„Myslím, že mě to posune hodně blízko titulovému zápasu. Ještě jeden zápas a pak bych mohl jít o titul. Především díky aktivitě, vždycky jsem byl aktivní. A taky tím, jak bojuju, moje zápasy nejsou nudné. Nesnažím se dostat bezpečné výhry, snažím se ukončit své soupeře. Tenhle zápas je pro mě velice důležitý,“ zakončil Vicente Luque.

Který ze dvou zápasníků si bude nakonec schopný prosadit svůj dominantní styl, se dozvíme už tento víkend. Zápas mezi Luquem a Chiesou je součástí hlavní karty turnaje UFC 265, která začíná v neděli od 4 hodin ráno.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články