"Poslední císař" Fedor Emelianenko má nečekaného soupeře pro říjnový návrat

"Poslední císař" Fedor Emelianenko má nečekaného soupeře pro říjnový návrat Zatím naposledy Emelianenko bojoval v roce 2019. "Rampage" Jacksona chladnokrevně knockoutoval. | zdroj: Profimedia

Když legendární ruský bijec oznámil návrat do klece, zájemci o souboj s ním se prý jen hrnuli. Je tedy tak trochu překvapením, koho promotéři nakonec vybrali.

"Poslední císař", jak se Fedoru Emelianenkovi přezdívá, naposledy navlékl rukavice na konci roku 2019, kdy relativně snadno knockoutoval veterána "Rampage" Jacksona. Až donedávna ale nebylo jasné, zda se ještě někdy do boje vrátí. Bellator s ním sice původně plánoval rozlučkové světové turné, ale velkolepé plány nakonec překazil covid. Když pak organizace před pár dny s velkou pompou oznámila, že se ruský bojovník přece jen vrátí, byl v jeho jindy kamenné tváři záblesk radosti.

Zájemci o souboj s legendou se prý jen hrnuli. Hlavní muž Bellatoru Scott Cooker zmínil jako horké kandidáty tři jména - Josh Barnett, Alistair Overeem a Junior dos Santos. Přednost ale nakonec trochu překvapivě dostane šestatřicetiletý Američan Tim Johnson, který je aktuálně na druhém místě v žebříčku těžké váhy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bellator MMA (@bellatormma)

Zajímavé je také to, že v nedávné minulosti porazili Johnsona dva Fedorovi "žáci" - Vitaly Minakov a Valentin Moldavsky. Fedor tedy bude mít informace doslova z první ruky. Volba soupeře navíc napovídá, že pokud by Emelianenko dokázal zvítězit, mohl by na sklonku kariéry ještě jednou zabojovat o prestižní titul.

S momentálním šampionem Ryanem Baderem se Fedor střetl už předloni ve finále 8členné pyramidy. Zápas trval ale jen velmi krátce, neboť Poslední císař šel k zemi hned po první ráně. Pokud by mu tedy na konci svého posledního tažení dokázal porážku oplatit, byla by to pro něj nejlepší možná tečka za veleúspěšnou kariérou. První krůček za odvetou bude moci udělat 23. října na akci Bellatoru v Moskvě.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články