Legendární ruský MMA bojovník Fedor Emelianenko musel být hospitalizován v nemocnici

Legendární ruský MMA bojovník Fedor Emelianenko musel být hospitalizován v nemocnici zdroj: Profimedia

Fedor Emelianenko prošel těžším zápalem plic způsobeným virem COVID-19 a momentálně je pod dohledem lékařů.

Legendární MMA bojovník Fedor Emelianenko podle posledních informací bojuje s nebezpečným koronavirem a musel být dokonce kvůli výraznějším příznakům převezen do moskevské nemocnice, kde je pod neustálou kontrolou.

Tuto zprávu přinesla ruská tisková agentura TASS, která je v kontaktu s osobou z bojovníkova úzkého okruhu přátel. „Fedor ztratil čich a měl teplotu,“ prozradil blízký zdroj. „Následně mu byl diagnostikován těžší zápal plic vyvolaný koronavirem. Proto byl také hospitalizován. Ale nevyskytly se žádné větší komplikace a měl by být z nemocnice brzy propuštěný domů.“

To posléze potvrdil i sám Emelianenko, který včera na svém instagramovém profilu poslal vzkaz všem fanouškům. „Děkuji všem, kteří se obávali o mé zdraví. Právě teď se cítím mnohem lépe a vše se zlepšuje. Jsem velice vděčný lékařům a zdravotnickému personálu zá péči a za tvrdou práci, kterou odvádějí.“

Emelianenko, přezdívaný „Poslední císař,“ působí jako MMA zápasník už neskutečných 19 let a za tu dobu stihl posbírat 39 vítězství (15 KO/TKO, 15 submisí a devětkrát na body) a pouhých šest porážek. Proslavil se mimo jiné legendární šňůrou, kdy pobíral 28 výher v řadě, než ho zastavil budoucí šampion UFC Fabricio Werdum.

Ve 44 letech je Emelianenko stále aktivním bojovníkem. Za svoji kariéru získal šampionské tituly v organizacích PRIDE a Strikeforce a po pásu sahal i v roce 2019 v Bellatoru. Došel totiž až do finále Grand Prix těžké váhy, kde ale v prvním kole po tvrdém KO podlehl Ryanu Baderovi.

Naposledy zvládl v rámci druhé největší americké organizace porazit Quintona Jacksona, kterému dal v kleci v prosinci roku 2019 necelé tři minuty. Po tomto zápase byl trochu na vážkách se svojí budoucnosti, ale novinářům sdělil, že nejspíš ještě pár duelů odbojuje. Ne nadarmo je tento bojovník považován za ruskou legendu a jednoho z nejlepších MMA zápasníku, kterého kdy tato země vyprodukovala.

Zdroje:  TASS , Fedor Emelianenko - Instagram

Nejnovější články