Z MMA zpět do ringu! Chochlíková zabojuje o světový titul WMC. Proti ní nastoupí Turkyně s více než 500 zápasy

Z MMA zpět do ringu! Chochlíková zabojuje o světový titul WMC. Proti ní nastoupí Turkyně s více než 500 zápasy Funda Alkayis z Turecka a Slovenka Monika Chochlíková zabojují o nejprestižnější světový titul v thajském boxu. | zdroj: Profimedia

Titul mistra světa WMC v thajském boxu se na česko-slovenské scéně zatím povedlo získa pouze dvěma bojovníkům. Jako další se o to teď pokusí Monika Chochlíková.

Slovenka Monika "Volcano" Chochlíková má boj prostě v krvi. Je amatérskou mistryní světa v kickboxu organizace WAKO, video z její premiéry v MMA doslova oblétlo svět a nyní zabojuje také o nejprestižnější titul v thaiboxerském ringu. Profesionální pás šampiona WMC před ní na česko-slovenské scéně dokázali v minulosti získat pouze Jiří Žák a Vladimír Moravčík. Ani ona to ale nebude mít lehké, na domácí půdu ji totiž přijede prověřit velezkušená turecká bojovnice.

Funda Alkayis platí doma v Turecku za hvězdu, o čemž svědčí i to, že si ji jako jednu z tváří značky zvolil Nike. V amatérském ringu má tahle nezastavitelná válečnice více než 500 zápasů a je 28násobnou šampionkou své země. Úspěchy ale slaví i na světové scéně. V profesionálním ringu má zatím skóre 37-5, přičemž 14 soupeřek zničila KO. Ve sbírce má všechny možné tituly, světový pás WMC jí ale zatím chybí. O to motivovanější zřejmě do Trenčína na Muay Thai Evening 11 dorazí.

Chohlíkovou jsme mohli naposledy v ringu vidět před měsícem na Dracula Fight Night 4, kde i napotřetí zdolala Češku Kláru Strnadovou a připsala si už 13. výhru v řadě. Nedlouho předtím si navíc střihla zápas podle pravidel MMA, kde rovněž odcházela jako vítězka. 

Jak můžete vidět na videu níže, obě bojovnice vypadají hladově a odhodlaně. Tenhle zápas na 5x3 minuty slibuje doslova dívčí válku. Kdo si nakonec titul domů odnese, se dozvíme již tuto sobotu. V ringu uvidíme také knockoutéra Sebastiana Fapša či srbského hromotluka Mitriče, který na posledním Undergroundu šokoval fanoušky vítězstvím nad Tomášem Hronem. Celý turnaj Muay Thai Evening 11 bude možné sledovat online na OKTAGON.TV.

Zdroje:  Tisková zpráva Muay Thai Evening

Nejnovější články