Z Bellatoru zpět na domácí scénu. V Undergroundu se předvede nejlepší slovenská kickboxerka Monika Chochlíková

Z Bellatoru zpět na domácí scénu. V Undergroundu se předvede nejlepší slovenská kickboxerka Monika Chochlíková Monika Chochliková si premiéru odbyla v prestižním Bellatoru. | zdroj: Profimedia

Monika Chochlíková se těší na superfight, v němž spolu s Klárou Strnadovou ozdobí turnaj Oktagon Underground. Slovenka věří, že českou bojovnici porazí i potřetí.

Monice Chochlíkové je sice pouze 25 let, může se však pyšnit cennými úspěchy ze světa bojových sportů. Na kontě má 63 výher a pouze 13 porážek. Jako první Slovenka vyhrála evropské šampionáty organizací WAKO a IFMA, v roce 2019 se v rámci WAKO dokonce stala mistryní světa. I proto je nyní považována za nejlepší slovenskou kickboxerku.

Krom kickboxu a thajského boxu se však věnuje i jiným disciplínám. V minulém roce absolvovala svůj první MMA zápas, navíc rovnou v prestižním Bellatoru. Stylově si poradila s Francouzkou Jade Jorand, kterou v první kole posadila na zadek perfektním highkickem, načež ji v tom druhém překvapila technikou scorpion rib crush, která je u nás známá spíše jako louskáček. Tlak na žebra soupeřka nevydržela a odplácala.

Monika se teď však vrací na československou scénu. Příští týden se totiž zúčastní restartovaného turnaje Oktagon Underground, který tentokrát bude pod pravidly thajského boxu. Loni si však vyzkoušela i jeho původní podobu, když změřila síly s Viktorií Bulínovou. Obě bojovnice předvedly zápas ve vysokém tempu, Chochlíková však byla mnohem tvrdší a rychlejší, takže si došla pro vítězství na body.

 

Sympatickou Slovenku příští týden vyzkouší Klára Strnadová. Ta za svou kariéru stihla už neskutečných 150 zápasů, z nichž 55 zvládla ukončit před limitem. S Chochlíkovou se nicméně potkala už dvakrát v K-1, v obou případech na ni ale nestačila. Monika věří, že si se Strnadovou poradí i potřetí.

V rozhovoru s Ondřejem Novotným v pořadu Oktagon majk naznačila, čím je pro ni turnaj specifický. „Ty MMA rukavice tomu dodávají úplně jiné grády. Člověk si musí dát pozor na každý úder, není to takové, že dostaneš do krytu a jsi v pohodě,“ vysvětlila. Další velkou změnou je pro ni klec. Z ringu je totiž zvyklá na jiný prostor, ale především na tvrdší povrch. „Klec je taková měkčí, taková žíněnkovitá, to byl pro mě největší šok,“ prozradila s tím, že když poprvé vstoupila do klece, zabořila se do země jako do peřiny. Pohyb je pro ni tím pádem fyzicky daleko náročnější.

Kláru Strnadovou sice už dvakrát porazila, i tak ji ale rozhodně nepodceňuje. Od soupeřky naopak očekává ten nejlepší možný výkon. „Myslím si, že od doby, kdy jsme se s Klárou naposledy potkaly, se zlepšila, má nějaké úspěchy, dá se říct, že vyhrává skoro všechny zápasy,“ prohlásila. Jedním dechem ale dodala, že i ona sama je mnohem zkušenější, také se výrazně posunula. Zároveň předpokládá, že do zápasu půjde v lepším rozpoložení.

Ondřej Novotný poznamenal, že si ve svých 25 letech už v postojářských disciplínách splnila vše, co si kdy mohla přát. Monika ale upozornila, že u žen dochází k ukončení kariéry mnohem dříve než u mužů. „Nedovedu si představit, že bych do 40 zápasila,“ což je podle ní dáno tím, že by jednou chtěla mít rodinu, které se chce věnovat naplno. V této souvislosti obdivuje Luciu Krajčovič, ta totiž zvládá skloubit výchovu dětí s přípravou na zápasy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený //A (@monikachochlikova)

Duel Monika Chochlíková vs. Klára Strnadová je jedním z plánovaných superfightů, které ozdobí osmičlennou pyramidu. Vítězem se stane bojovník, jenž zvládne zvítězit ve třech zápasech, za což získá odměnu 10 tisíc euro. Přenos je možné sledovat přes Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články