UFC jsem žádal jen o čas, posteskl si Teixeira, který odmítl bojovat jen pro peníze

UFC jsem žádal jen o čas, posteskl si Teixeira, který odmítl bojovat jen pro peníze zdroj: Profimedia

Peníze už pro Glovera Teixeiru dávno nejsou důležitou motivací, do boje ho žene touha získat zpět šampionský pás. I proto se brazilský veterán zlobí na UFC, že ho o titulovou šanci nemilosrdně připravili.

Glover Teixeira nebude 10. prosince zápasit o titul šampiona polotěžké váhy. Po odstoupení šampiona Jiřího Procházky vedení UFC rozhodlo o novém složení titulového zápasu. V Las Vegas se o něj pobijí Magomed Ankalaev a Jan Blachowicz, kteří se původně měli utkat v souboji na tři kola o post vyzyvatele. 

Teixeira tak nakonec zůstal bez soupeře a na turnaji UFC 282 bojovat nebude. Jeho poslední tažení za titulem UFC tím dostává ihned v zárodku vážné trhliny. Z důvodu dlouhé rekonvalescence moravského samuraje je sice možné, že se příští rok střetne s vítězem bitvy Ankalaev vs. Blachowicz, jeho příprava se ale výrazně natáhne a pro Brazilce je to určitě nepříjemnost, které musí čelit. 

Vedení UFC údajně Teixeirovi nabídlo zápas s Ankalaevem, Brazilec ale nabídku organizace odmítl. V rozhovoru pro MMA Fighting vysvětlil proč. Zkušený Brazilec projevil velké zklamání nad jednáním organizace, která se k němu dle jeho sov nezachovala zrovna dvakrát čestně. Nabídku totiž dostal necelých třicet minut předtím, než UFC oznámilo nový titulový zápas.

"UFC jsem řekl, že nastoupím s Blachowiczem, protože jsem s ním bojoval již dříve a bylo by snazší se mu přizpůsobit, protože Ankalaev má opačný postoj. Řekl jsem jim, že pokud budu muset bojovat s Ankalaevem, ať mi dají čas a ten zápas se uskuteční v lednu v Brazílii. Každopádně Blachowicz je v žebříčku před ním, takže nechápu, proč tlačili zrovna Ankalaeva,“ vysvětlil Teixeira důvody svého rozhodnutí. 

„Nedovolím, aby mě to hlodalo uvnitř. Jsem šťastný a vděčný muž. Znáte to pořekadlo, uděláte pro někoho tisíc věcí a jakmile jednu neuděláte, stanete se tím nejhorším. Nechci tohle říkat o UFC, ale tohle ten den opravdu zvorali. Absolvoval jsem přípravný kemp a oni mi vzali titulovou šanci. Souhlasil jsem s tím, že budu bojovat s oběma chlapy, jediné, o co jsem žádal, bylo více času na boj s Ankalaevem. Jsem bojovník na vysoké úrovni a nechci být tím, co jde do zápasu, dostane kop do ruky a jde k zemi jen pro peníze,“ kroutil nechápavě hlavou nad kroky organizace. 

"Dávám svou krev a život všanc uvnitř oktagonu, všichni jste už viděli moje zápasy, nechávám tam všechno. Chci přivézt pás zpět do Brazílie a věřím, že to dokážu. Porazil jsem Procházku, toho hrdinu, toho chlapa, o kterém všichni říkali, že všechny knockoutuje. Lámal jsem ho, dokud jsem neudělal chybu. Dostanu ten pás zpět. Nemohu tam jít pouze pro peníze, protože o peníze nebojuji. Bojuji za čest, abych budoval svůj odkaz. Už mě nezajímají výhry nebo prohry, zápasím už jen pro svůj cíl. Kdybych to dělal pro peníze, už bych nebojoval, stal bych se youtuberem nebo něčím.“ 

Logicky by měl být Teixeira příštím vyzyvatelem, pokud se nebude moci vrátit Procházka. Brazilský veterán ale moc dobře ví, že cesty UFC jsou občas nevyzpytatelné. "Nejsem si teď jistý vůbec ničím, zatraceně," přiznal. "Je mi úplně jedno, kdo vyhraje." Dá se ale pochopit i jednání organizace, která si nemohla dovolit na jednom z největších letošních turnajů nemít titulový zápas, což by startovce dost ubralo na atraktivitě.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články