10 věcí, které byste měli vědět o Justinu Gaethjemu… a pravděpodobně je nevíte

10 věcí, které byste měli vědět o Justinu Gaethjemu… a pravděpodobně je nevíte zdroj: Profimedia

Prozatímní šampion Justin Gaethje, kterého o víkendu čeká pořádná bitva s Khabibem Nurmagomedovem, je velice zajímavým bojovníkem. Tyto věci jste o něm dost možná nevěděli:

Špatný zrak

Justin Gaethje měl ještě donedávna tak špatný zrak, že kvůli němu pořádně ani nemohl bojovat. Dokonce říkal, že se musí svého soupeře dotknout, aby dokázal správně odhadnout vzdálenost, která mezi nimi je. Před svým debutem v UFC proti Michaelu Johnsonovi ale zašel Justin na operaci, kde mu dali oči do pořádku a teď už je jeho zrak perfektní.

Napůl Mexičan, napůl Němec a pochází z dvojčat

Jeho matka je Mexičanka a jeho otec má německé kořeny. Jeho dědeček boxoval, když sloužil v americké armádě, takže jde vidět, že jablko nepadlo zas tak daleko od stromu. Justin má kromě dvou sester ještě bratra, který je jeho jednovaječné dvojče. Vypadají opravdu velice podobně, ale Justinův bratr má o pár desítek kilo navíc a nikdy v MMA nezápasil.

Pracoval v dole

Předtím, než šel Justin na vysokou školu, tak přes léto pracoval v měděném dole, kde pracoval 12 hodin denně, 7 dní v týdnu a za 3 měsíce si vzal jen jeden den volno, protože musel dohnat spánkový deficit. Když nakonec z dolu odcházel do Colorada na univerzitu, dva jeho kolegové mu řekli, že na to nemá, a že se za chvíli vrátí zpátky. To Justina motivovalo a dokázal jim opak.

Skvělý wrestler

I když Justin svůj wrestling moc často nepoužívá a když už, tak spíše jen defenzivně, jedná se o skvělého wrestlera, který má za sebou velké úspěchy. Wrestling začal dělat od 4 let a na střední škole měl skóre 191 vítězství a jen 9 porážek. Když pak přešel na universitu v Coloradu, dostal se mezi ty nejlepší v USA a získal titul „All-American“, což je obdoba wrestlingového All-stars teamu (jako první v historii university v Coloradu). Tím si zajistil místo v síni slávy univerzitního wrestlingového týmu v Coloradu.

(Skoro)nikdy se nepral

Justin o sobě nedávno řekl, že se jako kluk nikdy nepral. Jeho první rvačka nastala až na univerzitě, když se na jedné párty zastal obtloustlého kluka, na kterého si dovoloval starší a větší student. Ten pak svoji pozornost přesměroval na Justina, který se ale dvakrát nerozmýšlel a knockoutoval potížistu svým tvrdým pravým hákem.

Rozdrtil Jordanu Burroughsovi dva zuby

V rámci univerzitního wrestlingu se Justin utkal s pozdějším olympijským zlatým medailistou a jedním z nejlepších wrestlerů současnosti, Jordanem Burroughsem. Při zápase mu Justin svým bokem omylem rozdrtil dvě stoličky a i když zápas těsně prohrál, byla z toho velice dobrá wrestlerská bitva.

Nepoužívá wrestling

Justin ve svých MMA zápasech používá svůj wrestling většinou jen defenzivně. Odůvodňuje to tím, že miluje pořádné rvačky v postoji, a že chce fanouškům ukázat atraktivní zápas. Také řekl, že raději zápasy ukončuje co nejdřív, což se nejlépe dělá v postoji. Jako další důvod Justin uvedl, že na wrestling je potřeba v dlouhém MMA zápase pořádná kondice, kterou on podle svých slov moc nedisponuje.

7 zápasů v UFC, 9 bonusů

Přezdívka „The Highlight“ je Justinovi ušitá na míru. Justin je v současné době jedním z bojovníků, kteří předvádějí ty nejlepší souboje a je zárukou atraktivní podívané. O tom svědčí jeho rekord, který v UFC udělal. Ze svých sedmi zápasů v UFC dostal celkem 9 bonusů. Pětkrát byl oceněn za výkon večera a čtyřikrát za zápas večera. Jeho zápasy s Michaelem Johnsonem, Eddiem Alvarezem a Dustinem Poirierem byly navíc mnoha magazíny označeny za zápasy roku 2017 a 2018.

Nejvíce úderů za minutu

Justin drží ještě jeden rekord. Průměrně v zápasech daruje svým soupeřům 7,74 úderů za minutu, což je nejvyšší číslo napříč všemi divizemi v UFC. Vzhledem k tomu, že každá jeho rána je vedena hodně tvrdě, je jasné, že jeho soupeři to s ním v oktagonu nemají lehké.

Studoval sociální péči

Justin Gaethje studoval na univerzitě v Coloradu obor sociální péče a podle svých slov, pokud by nebyl profesionálním zápasníkem, tak by rád pracoval jako sociální pracovník a pomáhal problémovým teenagerům ve své komunitě.

Zdroje:  thethings.com

Nejnovější články