150kilový senegalský bombardér znovu úřadoval, s rapperem si v kleci poradil za pár vteřin

150kilový senegalský bombardér znovu úřadoval, s rapperem si v kleci poradil za pár vteřin Ousmane "Bombardier" Dia | zdroj: Profimedia

Íránský Hulk by mu mohl závidět, Senegalec Ousmane Dia totiž nepotřebuje photoshop k tomu, aby vypadal hrozivě, a navíc umí i bojovat.

Uspět dnes na poli bojových sportů je náročný úkol, trh je extrémně saturovaný a často se ve stejný čas koná hned několik zajímavých akcí. Promotéři tedy hledají různé cesty, jak oslovit širší okruh diváků a zaujmout i mimo fanouškovskou bublinu. Vybudovat sportovní hvězdu je běh na dlouhou trať, který navíc nikdy nebude mít jistý výsledek. Snazší je k zápasu zlákat celebrity anebo vsadit na bizár či extrémní rozměry.

O nadměrně urostlé bojovníky je tak mezi promotéry velká poptávka. Už během zlatých časů kultovní japonské organizace K-1 jsme v ringu mohli vidět třeba zápasníka sumó Akebona, horu svalů Boba Sappa či korejského obra Hongman Choie. V Polsku zase organizaci KSW vystřelil ke hvězdám strongman Mariusz Pudzianowski, jehož zápasy dodnes přitahují obrovskou pozornost. Shánět pro něj zajímavé soupeře ale také není snadné.

Jako zdroj "obrů" se v posledních letech vyprofiloval Senegal, kde je národním sportem tamní drsná verze wrestlingu (jsou v něm povoleny i údery) a šampioni se stávají obrovskými celebritami. A ačkoliv si i na domácí půdě mohou přijít na velmi zajímavé výdělky, v posledních letech šampioni čas od času vyrážejí do světa, kde se utkávají pod pravidly MMA.

Nejznámější jsou bezesportu Oumar "Reug Reug" Kane a Ousmane "Bombardier" Dia. Zatímco první jmenovaný zakotvil ve ONE Championship, druhý kočuje po různých organizacích. Několikrát se objevil i u našich severních sousedů. Již zmiňovaný silák Pudzian s ním sice udělal rychlý proces., loni si ale 150kilový bombardér napravil chuť dvěma výhrami na menších polských akcích, oba soupeře ukončil v prvním kole, jak to má ve zvyku.

Minulou sobotu pak Dia obstaral hlavní zápas turnaje ve Francii, kde se mu postavil chorvatsko-polský rapper Ernest Ivanda. Jak už to ale často bývá, duel byl mnohem zajímavější na papíře než ve skutečnosti. Po úvodním kroužení Ivanda inicioval klinč, což byl samozřejmě proti tak zkušenému wrestlerovi naprostý nesmysl. Dia ho bez větších potíží hodil na zem a tam ho dobil.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články